Minispecial reizen – jaarprogramma 2018

De eerste stap naar een leuke reis voert naar Amersfoort

Het is al bijna een traditie te noemen: diep in het najaar presenteert de Stichting NVBS-Excursies (SNE) haar jaarprogramma voor het komende jaar. En waar anders vindt dat plaats dan in NVBS Centraal in Amersfoort, goed bereikbaar per trein vanuit alle windstreken. Laat de weergoden buiten hun werk maar doen, dat maakt het verlangen naar een zonnige reis of een sneeuwrijke excursie des te groter. Het duurt nog even, maar houd zaterdag 2 december alvast vrij.

door Ronald Bokhove

De belangstelling voor het jaarprogramma is groot zodat de Stichting NVBS-Excursies tussen 12.00 en 16.00 uur de presentatie twee keer geeft om iedereen in de gelegenheid te stellen zittend het reisoverzicht tot zich te nemen. De buitenlandse bestemmingen worden uitgebreid doorgenomen, zodat iedereen zijn agenda kan afstemmen op die van de SNE. En van de binnenlandse excursies – die een kortere voorbereidingstijd vergen – geeft de SNE haar wensen weer. Maar de reisleiders van de SNE zijn ook benieuwd naar de ideeën van de deelnemers, want deze reisorganisatie heeft naar eigen zeggen ‘zeker niet alle wijsheid in pacht’.

Ook niet-leden van harte welkom

Dat is nog een voordeel van zo’n bijeenkomst: ontmoeten van gelijkgestemden. Of deze nu al vijftig keer met een reis zijn mee geweest of op het punt staan hun eerste excursie te maken. Gezamenlijk praten over wat komen gaat en alvast reisgenoten ontmoeten. Gratis koffie, thee en stroopwafels horen daar bij, dat spreekt voor zich. Zien we u op 2 december bij het reisprogramma voor 2018? Ook niet-leden zijn van harte welkom. De toegang is gratis. De tijdstippen van de presentaties staan voor die tijd op de website en in Op de Rails. Graag tot ziens in Amersfoort!