Minispecial reizen – Railpuzzelrit 2017

Mwa… Hadden we dat al eens gezien? Ja toch? Nee!

Een railpuzzelrit? Een railpuzzelrit!

Dames en heren volwassenen, uw fabuleuze spoorkennis wordt deze rit bijna geheel overgeslagen! Onze potentiële toekomstige leden zijn kinderen en deze railpuzzelrit is dan ook voor hen bedoeld. Zij worden actief aan het werk gezet. Dit is dus een uitnodiging aan alle kinderen die opa’s, oma’s, vaders, moeders en anderen hebben om mee te gaan op puzzelreis!

door Rob Zoomer

Vanuit Utrecht nemen de kinderen hun begeleiders mee in een vier uur durende puzzelrit die iedereen letterlijk op het spoor zet. Onderweg is er een stevige puzzel op te lossen. Alle sporen leiden naar een geheim eindpunt waar een verrassing te wachten staat.

De Stichting NVBS-Excursies organiseert op zondag 12 november 2017 voor het eerst een railpuzzelrit met een uiteraard geheime eindbestemming, waar een verrassing op de deelnemers wacht. Foto: Rob Zoomer.

Avonturen beleven

Het gaat bij deze puzzelrit dus niet om parate kennis maar om waar kinderen goed in zijn: kijken, zoeken, nieuwsgierig zijn, onderzoeken en avontuur beleven aan het reizen met de trein. Uiteraard dragen ook de volwassen die door de kinderen worden meegenomen bij aan de puzzel. Het is dus een dag voor jong en oud samen. De puzzelrit is ideaal voor kinderen in de leeftijd van 9 tot 15 jaar en wordt gehouden op zondag 12 november 2017. De inschrijving opent op
1 oktober. Aankondiging op de website van de NVBS en in het oktobernummer van Op de Rails.