Lezing tramfotografie door Brian Doucet op 1 oktober

20 september 2022

Zijn visitekaartje meldt Dr Brian Doucet – Canada Research Chair in Urban Change and Social Inclusion. School of Planning, University of Waterloo. Maar Brian is ook fotograaf van trams. Vooral over zijn foto’s en over tramfotografie in steden komt hij op zaterdag 1 oktober 2022 een lezing houden in NVBS Centraal.

Brian is gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht en heeft daar ook een tijd lesgegeven. In die periode was hij ook lid van de NVBS en heeft bij enkele NVBS-afdelingen boeiende lezingen gehouden. Ook onder studenten wordt hij geroemd wegens zijn boeiende colleges. Door zijn lange verblijf in Nederland zullen er dus ook foto’s vanuit “onze steden” langskomen. En de presentatie zal in het Nederlands zijn. Na afloop van de lezing van ongeveer 45 minuten is er ruime tijd voor het stellen van vragen.

Brian’s hobby voor tramfotografie is hem van jongs af aan bijgebracht: ook zijn vader was een fervent tramfotograaf. Samen met zijn opleiding tot sociaal geograaf was een combinatie snel gemaakt: beschrijf de ontwikkeling van een stad aan de hand van tramfoto’s Dit mondde uit in een lijvig boek vol foto’s bij de University of Toronto Press, zie de informatie hiernaast.

Uiteraard is Brian graag bereid jouw exemplaar van dit boek van een persoonlijke boodschap te voor­zien. Heb je zijn boek nog niet? Geen probleem! Vanaf 12 uur is NVBS Centraal open en kun je terecht bij onze winkel. Bibliotheek en archief zijn ook geopend, de koffie zal klaar staan en onze oranje koploper­banken met uitzicht op het spoor is de best mogelijke plek om een gezellig praatje met je mede­hobbyisten te maken.

De lezing start om 13 uur. De toegang is gratis en ook wie nog geen lid is van de NVBS is van harte welkom.