De NVBS en het coronavirus

15 april 2020

Activiteiten geannuleerd, webwinkel is open

De door de overheid afgekondigde maatregelen hebben ook gevolgen voor de NVBS:

Tot nader order kunnen er geen afdelings­bijeenkomsten of andere activiteiten plaatsvinden.

Ook de bibliotheek, de winkel en het SNR-archief zijn gesloten. Bestellingen via de webwinkel blijven wel mogelijk, maar in de verzending kan vertraging optreden (zie toelichting hieronder).

De Algemene Ledenvergadering is verplaatst van 9 mei 2020 naar zaterdag 24 oktober 2020 op de geplande plaats (Hotel Haarhuis in Arnhem). De beperkingen maken ook dat het jaarverslag later dan gepland op de website beschikbaar zal zijn.

Er zijn ook aanpassingen in het reisprogramma van de SNE.

 

Webwinkel is wel open

De aanscherping van de coronamaatregelen heeft tot gevolg dat de fysieke winkel in Amersfoort tot nader order gesloten is. Het blijft echter wel mogelijk via onze webwinkel te bestellen.

Digitaal zijn er geen problemen, maar het afraden van reizen en contactarm werken hebben wel gevolgen voor de verzending van bestellingen. De bestellingen worden voor een groot gedeelte uit Amersfoort verzonden, terwijl de meeste medewerkers daar niet wonen. De boeken die alleen in Amersfoort liggen zullen niet zo gemakkelijk meer verzonden kunnen worden i.v.m. de toegankelijkheid van de winkel. Daar waar onze medewerkers in de – op veiligheidsbasis – afgewogen gelegenheid zijn om bestellingen te verwerken zullen zij dit doen.

Inmiddels worden de bestellingen verzameld en zo mogelijk eens per week verzonden. In enkele gevallen kan dat van een huisadres of via een uitgever geschieden. Rekening moet worden gehouden dat de normaal gehanteerde twee weken duidelijk langer kunnen worden. Ook hebben wij al gemerkt dat de door ons in het buitenland bestelde boeken minder snel doorkomen.

Zolang de “intelligente lockdown” van kracht is, proberen wij aan de normale termijn te blijven voldoen. Wij hopen dat u begrip kunt opbrengen voor deze uitzonderlijke situatie en juist nu bij ons wilt blijven bestellen.