Nieuws

Zie ook de berichten in onze railagenda.

Bekijk in lijstweergaveBekijk in grid weergaveBekijk in opsomming weergave
25
okt

NVBS Actueel – oktober 2019

Oktober is smalspoormaand bij NVBS Actueel. Behalve aan drie smalspoorlijnen besteden we aandacht aan de bruinkooltreinen van Rheinbraun. Verder weer veel nieuws over activiteiten van de NVBS en meer.

Lees verder
27
sep

NVBS Actueel – september 2019

In dit nummer drie artikelen over bezoekwaardige plaatsen, al liggen die niet allemaal direct naast de deur. Verder weer veel nieuws over activiteiten van de NVBS en meer.

Lees verder
23
aug

NVBS Actueel – augustus 2019

Onze wakkere redacteuren brachten een bezoek aan de Canadian Pacific Railway, maakten een reisje langs de Zeeuwse Lijn of bezochten de museumtram in Malmö. Verder weer veel nieuws over activiteiten van de NVBS en meer.

Lees verder
26
jul

NVBS Actueel – juli 2019

Deze maand onder andere een bezoek aan het diepe zuiden van Europa. Verder nieuws over activiteiten van de NVBS, waaronder de tramexcursies die de SNE in oktober organiseert.

Lees verder
28
jun

NVBS Actueel – juni 2019

Centraal in dit nummer staat ingenieur Niek van Omme, al 70 jaar lid van de NVBS, die tientallen jaren bij NS heeft gewerkt en daar boeiend over kan vertellen.

Lees verder
24
mei

NVBS Actueel – mei 2019

Trams en stoomtreinen in België, bandentrams in Frankrijk, smalspoorstoom in Sachsen. En hoe was het om te werken als kelner op reisbureautreinen? Of wat komt er kijken bij het organiseren van een reis naar een schurkenstaat?

Lees verder
26
apr

NVBS Actueel – april 2019

Smalspoorlijnen in Oekraïne, een tandradspoorweg in Spanje, een station in Voorthuizen dat nu een kerk is, Franse stoomlocs die werden omgebouwd tot motorloc.

Lees verder
22
mrt

NVBS Actueel – maart 2019

Nieuws over de zomerreis 2019: twaalf dagen door Scandinavië. Voor wie liever in zuidelijke richting reist: de Dampfbahn Furka-Bergstrecke, de Chemin de fer du Blanc-Argent of de Chemin de Fer de la Baie de Somme.

Lees verder
22
feb

NVBS Actueel – februari 2019

De tramliefhebbers mogen deze maand niet klagen. We bezochten drie tramsteden in Letland en, nog iets exotischer, de Japanse stad Toyama. Voor de stoomaanhangers is er een artikel over de locomotieven van Kees Neve.

Lees verder