Op de Rails – 2020 – nr. 6 (juni)

Hogesnelheidslijnen in Japan

door Henry van Amstel

Het is al weer zeventien jaar geleden dat de laatste artikelen over hogesnelheidslijnen in Japan in OdR verschenen. In een tweetal artikelen (respectievelijk van Bert Steinkamp en ondergetekende) werd een overzicht gegeven van dienstuitvoering en materieel. Uiteraard hebben de ontwikkelingen ook in Japan niet stilgestaan. Tijd voor een overzicht van de huidige stand van zaken.

Treinstel JR-East U17 rijdt de Seikan Tunnel in als trein Hayabusa 1 naar Shin-Aomori. Deze tunnel verbindt het hoofdeiland van Japan, Honshu, met het noordelijk gelegen eiland Hokkaido. Het traject is drierailig: 1067 mm voor goederentreinen en 1435 mm voor de Shinkansen. Bij de ingang van de tunnel is een uitzichtplatform: ‘Seikan Tunnel Park’. Imabetsu – Kurosaki Hamana, 27 april 2017. Foto: Ernst van Gulden.

Geel-grijze treinen: van modern naar museum

door Tim Goorman

Het is alweer ruim vijftig jaar geleden dat de nieuwe, gele huisstijl werd geïntroduceerd bij de Nederlandse Spoorwegen (zie ook OdR 2018-5). In het tijdperk van donkergroen, donkerrood, donkerblauw en donkerbruin viel de moderne, felgele kleur direct op. Tientallen jaren lang was geel dé kleur van het openbaar vervoer in Nederland. Totdat vanaf de jaren negentig de decentralisatie op gang kwam: plots waren er nieuwe vervoerders, die vaak ook nieuwe kleuren introduceerden.

Voor het filmevenement ‘Nacht van het witte doek’ in Deurne reed plan V-treinstel 904 van de Stichting Mat’64 op 25 augustus 2019 een pendeldienst naar Eindhoven. Foto: Rob Dammers.

Naar een efficiënter spoorgebruik

Deel negen 180 jaar spoorwegen in Nederland

door Rob Goverde

Spoorvervoer is een geleid vervoerssysteem. Het is door de treinbeveiliging één van de veiligste, betrouwbaarste en energiezuinigste vervoerwijze, en speelt daarmee een belangrijke rol in de stijgende vraag naar duurzame mobiliteit. In de afgelopen 180 jaar hebben de Nederlandse Spoorwegen zich ontwikkeld tot een van de best benutte spoornetwerken ter wereld.

Een treinstel dat is voorbereid op de digitale toekomst: het nieuwe ICNG-vijfwagenstel 3106 bij de fabriek van Alstom in Chorzów/Katowice (PL); 28 januari 2020. Foto: Tadeusz Krupnik.

Tram en Stadtbahn in Hannover

door Maurits van den Toorn

Hannover, de Messestadt bij uitstek, was een van de eerste steden in Duitsland die koos voor de elektrische tram. Het was later ook een van de eerste steden waar de tram consequent werd gemoderniseerd tot Stadtbahn. Naar huidige maatstaven ging dat misschien wat (te) grootschalig, maar het heeft een sneltramnet met grote capaciteit opgeleverd dat zich uitstrekt tot ver in de voorsteden.

De nieuwste generatie Stadtbahn-materieel onderweg op de A-Strecke in de Podbielskistra?e ten noorden van het Hauptbahnhof; 6 april 2019. Foto: Maurits van den Toorn.