Op de Rails – 2017 – nr. 1 (januari)

De Wiederline (vervolg)

door Jaap Veen

NS 2229 wacht op de goederentrein uit Duitsland, een DE2 op vertrek naar Groningen. Nieuweschans, 8 februari 1979.Foto: Roelof Hamoen.

In dit deel:
– Het tijdperk van de DR 1920-’39
– De Tweede Wereldoorlog en zijn gevolgen 1939-’54
– Een slechte verbinding 1954-2000
– Geleidelijke verbetering 2000-’15

Joegoslavische trams in 1963

door Maurits van Witsen

Landelijke sfeer in Osijek op de Vladmira Nazora die wordt bereden door lijn 1 met dewagencombinatie 13 + 32; 28 mei 1963.Foto: Maurits van Witsen.

Na mijn tochten op de omvangrijke Belgische tramnetten en de stervende Franse trams werd het tijd om eens naar onbekende oorden te reizen waar de tram nog een belangrijke rol te vervullen had, namelijk achter het toenmalige IJzeren Gordijn. Dit geschiedde voor het eerst in 1963, maar omdat de modernisering daar nog sterk op West-Europa achterliep, was er nog flink wat historie te beleven.

Trein en tram in de Zweedse metropool

door Herman Wilmer

Een pendeltåg, bestaande uit een Coradia Nordictreinstel van Alstom, op het drukke traject langs de binnenstad van Stockholm tussen de stations Södra en Central. Dit traject is de grootste flessenhals in het spoorwegnet rond de Zweedse hoofdstad; 23 augustus 2013. Foto: Robert Schwandl.

Het hoofdstedelijk gebied van Zweden, de provincie Stockholms län met zo’n 2,2 miljoen inwoners, is een van snelst groeiende metropolen in de wereld. Om de groei in goede banen te leiden, is een ambitieus programma opgesteld om de luchtverontreiniging terug te dringen en het stedelijke gebied goed bereikbaar te houden. Plannen maken is één ding, besluiten om ze uit te voeren een tweede. Zweden overwegen voorstellen goed; is het besluit genomen, dan voeren ze dat ook uit.

Wisseling van de wacht in Duitsland

door Frans Blanker en Raymond Kiès

Op de verbinding Mönchengladbach – Duisburg – Wesel, die van het Niederrheinnetwerk deel uitmaakt, zet Abellio vijfdelige Flirt 3- trein stellen in. Rheinhausen, 8 september 2016. Foto: Jeroen de Vries.

De ingangsdatum van de nieuwe dienstregeling is het logische moment om nieuwe vervoercontracten en -concessies in te laten gaan. In Duitsland is het aanbesteden van exploitatiecontracten voor regionaal spoorvervoer gemeengoed, zodat in diverse regio’s oude vervoerders verdwijnen en nieuwe verschijnen of terugkeren. Onvermijdelijk valt daarbij de term Ersatzkonzept.