Op de Rails – 2016 – nr. 9 (september)

Een nieuwe tak van sport

door Frank van Setten

Twintig jaar geleden reed in ons land de eerste treindienst onder regionaal opdrachtgeverschap. De meeste zogeheten contractsector-lijnen maakten onder regionale regie een stormachtige ontwikkeling door. De eerste ideeën voor eigentijds regionaal openbaar vervoer ontstonden al eerder, waarbij Zwitserland en Duitsland de belangrijkste inspiratiebronnen vormden.

Sleutelproject Breda (vervolg op OdR 2016-8)

door Sjoerd Eeftens

Door de aanleg van de Hogesnelheidslijn (HSL-Zuid) en de daarop in te leggen treinen naar en van Breda (shuttles, zoals deze toen genoemd werden) waren aanpassingen noodzakelijk aan de bestaande infrastructuur. Een verbinding tussen de HSL en de bestaande spoorweg Breda – Rotterdam was door de beperkte ruimte naast de A16 niet zonder meer mogelijk. Hiervoor werd een plek gekozen ter hoogte van het voormalige station Langeweg (km 10.606), ten noorden van de Nieuwe Veerbrug (Nvbr) over de Mark.

Trams in twee industriegebieden

door Maurits van Witsen

Mijn grote tramreis door Frankrijk tijdens de hete zomer van 1949 had niet lang genoeg geduurd om ook het industriële gebied in het noordoosten te kunnen bezoeken. Dat moest ik uitstellen tot de jaren 1952-’53. Die gelegenheid greep ik tevens aan om de beide elektrische trambedrijven van het Groothertogdom Luxemburg te bezichtigen. Deze waren in hetzelfde industriële gebied gelegen.

De Wiederline

door Jaap Veen

De spoorlijn Nieuweschans – Ihrhove (– Leer), tegenwoordig bekend als de ‘Wiederline’, was oorspronkelijk vooral bedoeld om Harlingen een verbinding met het Duitse achterland te geven. Maar al vrij spoedig werd het een lokale verbinding. Als vrijwel enige internationale spoorlijn in ons land kreeg deze bekendheid in de buitenlandse literatuur.

Stichting Hondekop

door Fermon Bosman, Bas Crijns, Johannes Janssen, Maurice Meuwissen en Edwin van Tienen

Dit jaar is het twintig jaar geleden dat een aantal enthousiastelingen het lukte een vierdelig hondekop-
treinstel te behoeden voor sloop. Treinstel 766 bleek technisch het beste en een club vrijwilligers zette het nog jarenlang in. Na lange tijd trouwe dienst was het treinstel toe aan een grote opknapbeurt die zes jaar duurde. Op 2 juli vond onder grote belangstelling de eerste rondrit plaats met het opgeknapte treinstel.

U kunt dit nummer of de vorige jaargang bestellen (indien voorradig) via onze webwinkel:
bestel dit nummer
bestel vorige jaargang
bestel oud nummer