Collecties

Bezoek archiefruimte

Het grootste deel van de collecties van de SNR bevindt zich in de archiefruimte op NVBS-centraal. Om ruimte te besparen is een groot deel in rolkasten geplaatst.
Heb je een specifieke onderzoeksvraag en wil je daarvoor onze collectie raadplegen, maak dan een afspraak met de beheerder van de meest in aanmerking komende deelcollectie. Voor algemene inlichtingen kun je contact opnemen met snr-info@nvbs.com.
Je kunt ook binnenlopen op de dagen dat NVBS Centraal geopend is en één of meer van onze vrijwilligers aanwezig zijn. Maar dat biedt geen garantie dat je vraag meteen beantwoord kan worden. Bij bijzondere gelegenheden en de jaarlijkse open dag van de SNR vinden rondleidingen plaats.
Helaas is de collectie niet vrij toegankelijk. Het is niet verantwoord dat bezoekers vrij tussen de zware rolkasten door bewegen. Maar ook een zorgvuldig beheer van het materiaal vergt dat het alleen onder toezicht van de beheerders wordt geraadpleegd. Vingerafdrukken op foto′s en negatieven zijn funest. Eenmaal verkeerd teruggeplaatst materiaal is bijna niet meer terug te vinden. In onze archiefruimte gelden huisregels die zijn opgenomen in onze Algemene voorwaarden.

Lees meer