Links naar railwebsites

De NVBS heeft een aantal websites geselecteerd die voor belangstellenden in spoor- en tramwegen interessant kunnen zijn. Er is de uiterste zorg besteed aan deze selectie. De NVBS kan echter niet verantwoordelijk gehouden worden voor de actuele inhoud van de websites.

Websites die naar de mening van de NVBS niet voldoen aan de criteria zullen niet langer worden opgenomen.

Een uitgebreid overzicht is te vinden op de oude site.

Bekijk in lijstweergaveBekijk in grid weergaveBekijk in opsomming weergave

Thalys

is de onderneming welke de hoge snelheidstreinen exploiteert van Nederland, Belgie en Duitsland naar Frankrijk en terug.

Syntus

exploiteert: -1. de spoorlijn Zutphen-Oldenzaal; -2. na oplevering in december 2017 de spoorlijnen Zwolle-Kampen en Zwolle-Enschede.

Arriva

exploiteert de: regionale spoorlijnen in Friesland en Groningen; Vechtdallijnen Zwolle-Emmen en Almelo-Marienberg; regionale spoorlijnen in Gelderland; Merwede-Lingelijn tussen Dordrecht en Geldermalsen; van Veolia over te nemen diensten in Limburg m.i.v. 11 december 2016.

BemoRail

is leverancier van kraanbanen en rangeersystemen. Met meetritten worden door Eurailscout permanent, contactloos en in één rit de belangrijkste parameters van de spoorbovenbouw, -onderbouw en rijdraad in verschillende combinaties gemeten en geanalyseerd.

Movares

is een raadgevend ingenieurs- en adviesbureau voor openbaar vervoer en railinfrastructuur. Op hun site een profiel van het bedrijf en een overzicht van projecten uit het verleden en heden in binnen- en buitenland.

NMRA

De NMRA (de Amerikaanse National Model Railroad Association) heeft vele links geconcentreerd op Noord Amerika, maar ook uit andere delen van de hele wereld.

Railhobbyreizen

De heer Koopman organiseert, samen met een team vrijwilligers (NVBS leden), reizen waarin de reizen per tram en trein centraal staat.

Nico Spilt

Nico Spilt is sinds 1967 lid van de NVBS. In dat jaar is hij ook begonnen met het fotograferen van treinen en andere vormen van openbaar vervoer. Op zijn site staan veel foto’s. Ook vind je hier veel informatie over treinen en techniek.