Reisverslagen

Verslagen van reizen en excursies, georganiseerd door de Stichting NVBS-Excursies (SNE).

Bekijk in lijstweergaveBekijk in grid weergaveBekijk in opsomming weergave
19
nov

Verslag afscheid locserie 1700

Op zondag 19 november is met een grote afscheidsrit de locserie 1700 van NS vaarwel gezegd. Met een stam IC-rijtuigen van de Deutsche Bahn werd een flink deel van het spoornet bereden. Gert-Jan Hondelink was mee en doet verslag.

Lees verder
16
sep

Verslag Naar Oostzee en Wadloper in de bergen

De najaarsreis naar Polen van 16 t/m 30 september 2023 telde 34 deelnemers. Zij hebben vele kilometers per trein afgelegd, op zoek naar trams, Wadlopers en nog meer treinen. Lees het verslag en bekijk de vele foto’s.

Lees verder
25
aug

Verslag Maxi-weekend Westfalica

Tussen 25 en 27 augustus 2023 organiseerde de SNE een driedaagse naar het grensgebied van Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen. Er werden in drie dagen tijd maar liefst vijf spoorse excursies georganiseerd. Lukas Boomers reisde mee en doet verslag,

Lees verder
06
jul

Verslag Schönes Wochenende Freiburg

In juli 2023 reisden 45 deelnemers naar Freiburg voor een fraai rondje Zwarte Woud met excursietrein NE81. Freiburg en Basel werden met historische trams verkend, terwijl de Deutsche Bahn voor historische vertragingen zorgde. Jules Draaijers doet verslag.

Lees verder
13
mei

Verslag Treinvakantiereis Noord-Spanje

In de tweede helft van mei 2023 vormde Noord-Spanje het decor van een Treinvakantiereis waar 51 liefhebbers op af kwamen. Lees van vele uren boemelen op meterspoor, nieuwe tramtrajecten, interessante steden, fraaie natuur en van een excursie naar de Pajares-berglijn. Gert-Jan Hondelink en Paul Muré doen verslag.

Lees verder
24
feb

Verslag Winterse excursies rondom de Hundwiler Höhi en de Napf

Tussen 24 februari en 5 maart 2023 vond de Winterreis naar Zwitserland plaats die zoals gebruikelijk weer vlot was volgeboekt. Met overnachtingen in St. Gallen, Martigny en Bern werd met diverse excursies, een Interrailpas en vrije tijd het Alpenland weer grondig vanaf de rails verkend. Martin Bos doet verslag.

Lees verder