Reisverslagen

Verslagen van reizen en excursies, georganiseerd door de Stichting NVBS-Excursies (SNE).

Bekijk in lijstweergaveBekijk in grid weergaveBekijk in opsomming weergave
25
aug

Verslag Maxi-weekend Westfalica

Tussen 25 en 27 augustus 2023 organiseerde de SNE een driedaagse naar het grensgebied van Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen. Er werden in drie dagen tijd maar liefst vijf spoorse excursies georganiseerd. Lukas Boomers reisde mee en doet verslag,

Lees verder
13
mei

Verslag Treinvakantiereis Noord-Spanje

In de tweede helft van mei 2023 vormde Noord-Spanje het decor van een Treinvakantiereis waar 51 liefhebbers op af kwamen. Lees van vele uren boemelen op meterspoor, nieuwe tramtrajecten, interessante steden, fraaie natuur en van een excursie naar de Pajares-berglijn. Gert-Jan Hondelink en Paul Muré doen verslag.

Lees verder
24
feb

Verslag Winterse excursies rondom de Hundwiler Höhi en de Napf

Tussen 24 februari en 5 maart 2023 vond de Winterreis naar Zwitserland plaats die zoals gebruikelijk weer vlot was volgeboekt. Met overnachtingen in St. Gallen, Martigny en Bern werd met diverse excursies, een Interrailpas en vrije tijd het Alpenland weer grondig vanaf de rails verkend. Martin Bos doet verslag.

Lees verder
30
dec
2022

Verslag Oliebollenrit 2022

Op 30 december 2022 vond in Rotterdam de Oliebollenrit plaats. Stichting RoMeO leverde drie museumtrams waarmee kris-kras door de stad werd gereden. De excursie trok 140 deelnemers.

Lees verder
03
nov
2022

Verslag Haasje-over

Op 29 oktober 2022 vond de jubileumexcursie van de SNE plaats. Met Plan U 151 en mP 3029 werd een rondrit door Midden-Nederland gehouden. Jan Haasdijk was er bij en doet verslag.

Lees verder
20
okt
2022

Verslag Spoorwandelreis Wallonië

Begin september 2022 togen 29 NVBS’ers naar de zuiderburen, want ook in Wallonië is het aangenaam toeven met trein en tram in de buurt. Frank Hoogenboom doet verslag van de Spoorwandelreis.

Lees verder
28
jul
2022

Verslag Schönes Wochenende Leipzig

Leipzig was de bestemming van het Schönes Wochenende 2022. Met een Ferkeltaxe werd door Sachsen gereisd en met een LOWA-museumtram is de Messestadt verkend. Ook met anderhalve dag aan vrije tijd wisten de 43 deelnemers wel raad. Paul Muré was een van hen en doet verslag.

Lees verder