Sneltram en light rail

Een sneltram of light rail is een mengvorm van een tram met metro- of spoorwegkenmerken. De voertuigen zijn meestal tramvoertuigen, die echter gebruik maken van infrastructuur met kenmerken en soms ook medegebruik van spoorwegen of metrosystemen. De infrastructuur ligt volledig op eigen baan maar met kruisingen van andere verkeersstromen.

Tramlijnen met volledig eigen baan, zoals lijn 11 in Den Haag, zijn in feite de voorlopers van sneltramsystemen. Ook de sneltram van Utrecht naar Nieuwegein en IJsselstein, geopend tussen 1983 en 1985 is een voorbeeld van een sneltram.

In 1992 werd in Karsruhe een koppeling gemaakt tussen de tram en het spoor. Vanuit het centrum van de stad reed een tram naar Bretten, 30 km buiten Karsruhe, waarbij gebruik gemaakt werd van een spoorlijn. Het netwerk werd in de loop der jaren uitgebreid. Ook volgden andere steden in Duitsland, zoals Saarbrücken en Kassel dit voorbeeld.

In 1983 werd in Rotterdam een koppeling gemaakt tussen de metro en een sneltram. De oost-westmetro schakelde in het station Capelsebrug over op een tramverbinding naar Ommoord en Zevenkamp. De metro van Rotterdam is ook gebruik gaan maken van spoorlijnen. Als onderdeel van RandstadRail rijdt de metro vanuit het centrum naar Den Haag Centraal via de vroegere Hofpleinlijn. Het zelfde principe zal eind 2018 in gebruik worden genomen met de metro naar Hoek van Holland, waarbij de vroegere spoorlijn is omgebouwd voor gebruik van de metro.

RandstadRail is in 2006 in gebruik genomen, waarbij niet alleen de Hofpleinlijn is omgebouwd voor de metro van Rotterdam, maar waarbij tussen Den Haag en Zoetermeer de tram over de oude Zoetermeerlijn rijdt. Tussen het station Leidschenveen en Laan van NOI rijden metro en tram door elkaar. In Laan van NOI takt de tram af om het Haagse tramnet op te gaan. De metro van Rotterdam rijdt door naar het eindpunt Den Haag Centraal.

In Amsterdam rijden tram en metro tussen Station Zuid en Amstelveen over een gezamenlijke infrastructuur.

Inzet van trams op spoorlijnen heeft bij wijze van proef ook plaatsgevonden tussen Houten en Houten Castellum en tussen Gouda en Alphen aan de Rijn.

Met RandstadRail komt de metro van Rotterdam in Den Haag Centraal.


Deze pagina is voor het laatst aangepast op 4 oktober 2018.