Algemene Ledenvergadering 2021

Informatie over de Algemene Ledenvergadering van 18 september 2021. Deze pagina is na de vergadering niet meer gewijzigd en heeft alleen een archieffunctie.

Bijna 130 leden in Utrecht, maar ook 20 deelnemers aan de livestream!

Nu de aanmeldingstermijn zondag 12 september sloot, hebben we zicht op hoe het op zaterdag 18 september gaat verlopen.

Zo gaat het worden

  • Het aantal leden dat in persoon de ALV wil bijwonen past precies in de zaal. Zij krijgen dezer dagen hun uitnodiging per e-mail. Niet aangemeld = helaas geen toegang in Utrecht of voor inloggen op de livestream.
  • De vergadering in Utrecht, in het Spoorwegmuseum, vindt plaats in één zaal, de Bedrijfsschool.
  • LET OP: uitgenodigde leden moeten een coronatoegangsbewijs kunnen laten zien omdat het museum dat eist om afwijking van de 1,5 meter-regel te mogen toestaan.

Wat meer details

  • De leden die via de livestream “digitaal meevergaderen” krijgen woensdag een mail van app@online-alv.nl met een link waarmee ze kunnen inloggen op het vergaderplatform van de NVBS.
  • Wie via de link inlogt, krijgt de vraag een cijfercode in te voeren. Die wordt je onmiddellijk na het aanklikken van de link toegestuurd met een SMS. Dit is een vorm van dubbele beveiliging die waarborgt dat alleen het uitgenodigde lid op het platform kan komen.
  • Wie wil oefenen kan al direct na ontvangst van de link op het platform kijken en documenten inzien (zoals agenda, jaarverslagen). Bekijk het demonstratiefilmpje.
  • Tot 72 uur vóór de vergadering (= tot woensdag 15 september 13.00 uur) kunnen leden via de email vragen stellen (secretariaat@nvbs.com). Deze vragen en de antwoorden van het bestuur erop komen hieronder te staan.
  • Deelnemers aan de livestream krijgen (na te zijn ingelogd) een chatfunctie ter beschikking, en kunnen tijdens de vergadering via die functie (door tussenkomst van de moderator van Online-ALV) vragen aan het bestuur voorleggen. Het bestuur reageert op die vragen tijdens de vergadering/ livestream, op een passend moment. Dat zal uiteraard pas kunnen enige tijd na binnenkomst van de vraag.

Agenda

Agenda van de ALV, met toelichting op een aantal agendapunten (pdf).

De vergadering begint om 13 uur, kent een pauze en duurt in beginsel tot uiterlijk 17 uur. Na afloop is er een door het bestuur aangeboden borrel.

Voor treinreizigers: de laatste pendeltreinen naar Utrecht Centraal vertrekken op deze dag om 16.56 en 18.11 uur vanaf het museum. Raadpleeg de reisplanner als je van plan bent om met de trein te komen.

Ingekomen stukken

Brief van Hans Casteleijn / Reactie van het interim-HB op deze brief

Voorstel Sander Mayer (te behandelen bij agendapunt 20)

Vragen en antwoorden

Vraag van Fred Majolée en reactie interim-HB

Vragen van Hans van den Hatert en reactie interim-HB


Deze pagina is voor het laatst aangepast op 17 september 2021.