Winters dieselen in Slovenië en Oostenrijk

JŽ Dieselloco 664-108 + stoomloc‘s 17.006 + 03.002 + trein, Nova Gorica, 17-8-1988. Foto: Han Duijve.

GKB VT 10.02, Lieboch, 5-2-2006. Foto: Han Duijve.

GVB Emr 234 + ahr 401B, Graz Hbf, 6-2-2006. Foto: Han Duijve.

StLB Diesellocomotief VL 16 + trein, Unzmarkt, 30-9-1995. Foto: Han Duijve.

Winters dieselen in Slovenië en Oostenrijk

Op donderdag 8 februari 2018 begint de elfdaagse Winterreis en reizen we per ICE (vertrek Amsterdam Centraal om 08.05 uur) eerst naar Linz. De volgende dag vervolgen we onze reis naar de Sloveense hoofdstad Ljubljana. Op zaterdag maken we een grote rondrit met een gecharterde trein die ons van Jesenice via Nova Gorica naar Sežana zal brengen. De trein wordt getrokken worden door een diesellocomotief serie 664, gebouwd volgens een Amerikaans ontwerp van GM. Op de bergachtige route zijn enkele fotostops voorzien en zullen we het typische GM-motorgeluid regelmatig horen. Na een vrije zondagochtend vertrekken naar Graz. Vanuit Graz gaan we met de railbus VT 10.02 ‘Roter Blitz’ van de Graz-Köflacher Bahn op excursie naar Wies-Eibiswald. In Lieboch hebben we een lunch en bezoeken we het Technisches Eisenbahnmuseum. Op de vrij te besteden dinsdag is er voldoende gelegenheid om het mooie Graz te bekijken. Voordat we deze stad verlaten maken we hier een dag later nog een tramexcursie, met een rondleiding door het trammuseum. ‘s Middags reizen we naar Murau, zodat we de volgende dag op de smalsporige Murtalbahn met een gemengde dieseltrein een retourrit naar Tamsweg kunnen maken. ‘Winterse’ fotostops en een eenvoudige lunch in het stationsrestaurant van Tamsweg zijn inbegrepen.
Op vrijdag beginnen we aan de terugreis naar Nederland, maar houden we nog halt in Ulm, zodat op zaterdag deze Baden-Württembergische stad of haar omgeving verkend kunnen worden. Op zondag 18 februari brengt een ICE u weer naar Nederland (aankomst in Amsterdam Centraal om 17.28 uur).

Deelnemersprijzen
In het arrangement is begrepen alle vervoer (deels op basis van een 5-daagse Interrailkaart) vanaf en tot het station van uw keuze, de vermelde excursies, accommodatie op basis van logies en ontbijt, 2 lunches, 3 diners, ervaren reisleiding, een gezellige reünie en deelname aan het SNE-annuleringsfonds. De reissom bedraagt voor NVBS-leden op basis van een gedeelde tweepersoonskamer € 1350, bij boeking van een eenpersoonskamer € 1625. Voor 60-plussers zijn de prijzen: in een gedeelde tweepersoonskamer € 1330 en in een eenpersoonskamer € 1605. Niet-leden betalen € 1420 (gedeelde tweepersoonskamer) of € 1695 (eenpersoonskamer), 60-plussers € 1400 (60+) respectievelijk € 1675. Het minimumaantal deelnemers is 35, het maximum 50. Bij overtekening geldt de volgorde van aanmelding. Inschrijvers ontvangen begin januari bericht. Contactpersoon voor deze excursie is Han Duijve.

Aanmelding
Aanmelding en betaling is mogelijk via de SNE-Reiswinkel. Klik hier om de Reiswinkel te bezoeken. We vragen u hier ook de in uw reisdocument vermelde voor- en achternaam, geboortedatum en nummer van paspoort of ID-kaart te vermelden. Deze gegevens hebben we nodig voor het aanvragen van de Interrailkaart. Uw betaling dient uiterlijk op 5 december te zijn bijgeschreven.

Stichting Garantiefonds Reisgelden
Stichting NVBS-Excursies (KvK 41159980) is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Interessante links

Railgerelateerd:

Sloveense spoorwegen

Graz-Köflacher Bahn”

Steirische Eisenbahnfreunde

Tram Graz

Tram Graz

Trammuseum Graz

Murtalbahn

Tram Ulm

Tram Ulm

Toeristisch:
Ljubljana

Ljubljana

Graz

Ulm

Organisatie

Reisdata

8 februari 2018 – 18 februari 2018

Prijzen

leden: € 1330 – € 1625 niet-leden: € 1400 – € 1695

Aanmelding

tot 5 december 2017

AANMELDING GESLOTEN

Aantal deelnemers

35-50

Contactpersoon

Voor deze reis is een brochure gemaakt waarin het dag-tot-dagprogramma is opgenomen. Ook handig om door te sturen naar vrienden en bekenden. Klik