Winterreis 2022: naar Zwitserland (GEANNULEERD)

Vanwege de coronasituatie hebben we deze reis helaas moeten annuleren.

 

Winterse excursies rondom de Hundwiler Höhi en de Napf

Na een noodgedwongen pauze van een jaar organiseert de SNE in 2022 weer een winterreis en heeft hiervoor de klassieke bestemming Zwitserland gekozen. We bezoeken het Appenzellerland, varen over het meer van Genève en besluiten de reis in het Emmental. Excursies en vrije tijd wisselen elkaar af tijdens deze gevarieerde tiendaagse, die garant staat voor vele kilometers reisgenot in een (winters) bergdecor. We rekenen weer op onze trouwe clientèle, maar ook nieuwkomers zijn van harte welkom.

Op vrijdag 18 februari 2022 (vertrek Amsterdam Centraal 08.08 uur) bereiken we via Bazel en Zürich de eerste standplaats, St. Gallen. De volgende dag maken we met S’Drissgi, dat is een motorwagen uit 1933, een excursie van Herisau naar Wasserauen. Om de mooie fotolocaties te bereiken zal soms een kleine wandeling moeten worden gemaakt. De derde reisdag is ter vrije besteding, zodat St. Gallen en de omgebouwde tramlijn naar Trogen verkend kunnen worden. Op maandag verlaten we het Appenzellerland en reizen we via Chur over de sneeuwzekere Oberalppas richting Brig en verder naar Martigny, wat de standplaats voor de volgende drie dagen wordt.

Motorwagen BCe 4/4 30 S’Drissgi met buffetwagen bij Appenzell, 10 juli 2010.
Foto: David Gubler (Wikipedia).

Motorwagen 67 (uit 1936) met bijwagen 363 (1919) van de Geneefse museumtramorganisatie AGMT. Foto: AGMT.

Een dag later nemen we eerst de boot naar het Franse Evian, om van daaruit naar Genève te sporen. Hier maken we een tramexcusie met historisch materieel, waarna we via de noordzijde van het meer van Genève in Martigny terugkeren. Op woensdag kan op eigen gelegenheid met de vele bergspoorlijnen in de buurt van Martigny, de sneeuw worden opgezocht. De laatste standplaats van deze reis is Bern, dat op donderdagmorgen wordt bereikt. De middag is ter vrije besteding. Op vrijdag wordt met een Elektrotriebwagen BDe 2/4 uit de jaren dertig een rondrit door het Emmental gemaakt. De excursie begint in Huttwil en brengt ons daar weer terug via Hasle-Rüegsau, Konolfingen en Wolhusen. Zaterdag is op de vrije dag gelegenheid voor museumbezoeken en tramverkenningen in en rondom Bern. Op zondag 27 februari reizen we terug naar Nederland (aankomst Amsterdam Centraal 17.53 uur).

Tijdens de reis gebruiken we een Interrail Global Pass, zodat op de vrije dagen bijna onbeperkt spoorverkenningen kunnen worden gemaakt (voor bepaalde bergbanen moet worden bijbetaald).

 

Brochure
Voor deze reis is een brochure beschikbaar met meer informatie en een dag-tot-dagprogramma.

Download de Brochure

 

Coronamaatregelen
Voor deelname aan deze reis is een geldig corona-bewijs (Corona Check-app) verplicht. Er dient rekening te worden gehouden met het feit dat mondkapjes in hotels en het OV verplicht zullen zijn. Tijdens de reis gelden verder de verplichtingen die door de overheden t.a.v. Covid-19 worden opgelegd.

 

Tarieven en inschrijving
De reis is volgeboekt, er kan niet meer ingeschreven worden. Wil je op de reservelijst geplaatst worden, stuur dan een bericht naar geert.gorissen@nvbs.com.

Zij die zich hebben aangemeld ontvangen medio januari een bevestiging van de inschrijving.

 

Stichting Garantiefonds Reisgelden


Stichting NVBS-Excursies (KvK 41159980) is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.