Winterreis 2022: naar Zwitserland

Winterse excursies rondom de Hundwiler Höhi en de Napf

Na een noodgedwongen pauze van een jaar organiseert de SNE in 2022 weer een winterreis en heeft hiervoor de klassieke bestemming Zwitserland gekozen. We bezoeken het Appenzellerland, varen over het meer van Genève en besluiten de reis in het Emmental. Excursies en vrije tijd wisselen elkaar af tijdens deze gevarieerde tiendaagse, die garant staat voor vele kilometers reisgenot in een (winters) bergdecor. We rekenen weer op onze trouwe clientèle, maar ook nieuwkomers zijn van harte welkom.

Op vrijdag 18 februari 2022 (vertrek Amsterdam Centraal 08.08 uur) bereiken we via Bazel en Zürich de eerste standplaats, St. Gallen. De volgende dag maken we met S’Drissgi, dat is een motorwagen uit 1933, een excursie van Herisau naar Wasserauen. Om de mooie fotolocaties te bereiken zal soms een kleine wandeling moeten worden gemaakt. De derde reisdag is ter vrije besteding, zodat St. Gallen en de omgebouwde tramlijn naar Trogen verkend kunnen worden. Op maandag verlaten we het Appenzellerland en reizen we via Chur over de sneeuwzekere Oberalppas richting Brig en verder naar Martigny, wat de standplaats voor de volgende drie dagen wordt.

Motorwagen BCe 4/4 30 S’Drissgi met buffetwagen bij Appenzell, 10 juli 2010.
Foto: David Gubler (Wikipedia).

Motorwagen 67 (uit 1936) met bijwagen 363 (1919) van de Geneefse museumtramorganisatie AGMT. Foto: AGMT.

Een dag later nemen we eerst de boot naar het Franse Evian, om van daaruit naar Genève te sporen. Hier maken we een tramexcusie met historisch materieel, waarna we via de noordzijde van het meer van Genève in Martigny terugkeren. Op woensdag kan op eigen gelegenheid met de vele bergspoorlijnen in de buurt van Martigny, de sneeuw worden opgezocht. De laatste standplaats van deze reis is Bern, dat op donderdagmorgen wordt bereikt. De middag is ter vrije besteding. Op vrijdag wordt met een Elektrotriebwagen BDe 2/4 uit de jaren dertig een rondrit door het Emmental gemaakt. De excursie begint in Huttwil en brengt ons daar weer terug via Hasle-Rüegsau, Konolfingen en Wolhusen. Zaterdag is op de vrije dag gelegenheid voor museumbezoeken en tramverkenningen in en rondom Bern. Op zondag 27 februari reizen we terug naar Nederland (aankomst Amsterdam Centraal 17.53 uur).

Tijdens de reis gebruiken we een Interrail Global Pass, zodat op de vrije dagen bijna onbeperkt spoorverkenningen kunnen worden gemaakt (voor bepaalde bergbanen moet worden bijbetaald).

 

Brochure
Voor deze reis is een brochure beschikbaar met meer informatie en een dag-tot-dagprogramma.

Download de Brochure

 

Coronamaatregelen
Voor deelname aan deze reis is een geldig corona-bewijs (Corona Check-app) verplicht. Er dient rekening te worden gehouden met het feit dat mondkapjes in hotels en het OV verplicht zullen zijn. Tijdens de reis gelden verder de verplichtingen die door de overheden t.a.v. Covid-19 worden opgelegd.

 

Tarieven en inschrijving
De reissom op basis van een gedeelde tweepersoonskamer bedraagt voor leden € 1680 (code 2201A), voor 60-plussers € 1640 (code 2201B) en voor niet-leden € 1730 (code 2201C). Op basis van een eenpersoonskamer komt de reissom voor leden op € 2160 (code 2201D) en voor 60-plussers op € 2120 (code 2201E). In de reissom is begrepen alle vervoer van/tot ieder station in Nederland met een Interrail Global Pass, de vermelde excursies, logies met ontbijt, drie diners, reisleiding door Geert Gorissen en een gezellige reünie.

Aanmelden gaat gemakkelijk via de Reiswinkel, te bereiken via onderstaande link.

Ga naar de Reiswinkel

 

Heb je geen mogelijkheid om met iDeal te betalen maak dan de reissom over op bankrekening NL29 INGB 0000 636691 van de Stichting NVBS-Excursies te Hoofddorp onder vermelding van de boekingscode, je lidmaatschapsnummer en postcode/huisnummer. Bij onvoldoende invulruimte kun je ook een mail sturen naar sne@nvbs.com. Indien je nog niet eerder een meerdaagse reis met SNE hebt gemaakt, verzoeken we je je e-mailadres door te geven aan geert.gorissen@nvbs.com.

Je betaling dient uiterlijk op 20 december 2021 te zijn bijgeschreven.

Het minimumaantal deelnemers voor deze reis is 35, het maximum 48. Bij overtekening van de excursie geldt de volgorde van aanmelding voor het toewijzen van de beschikbare plaatsen. De deelnemers ontvangen medio januari een bevestiging van de inschrijving.

 

Stichting Garantiefonds Reisgelden


Stichting NVBS-Excursies (KvK 41159980) is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.