Winterreis 2020: van Middellandse Zee tot Alpentop

In februari 2020 gaat de tiendaagse Winterreis – mét sneeuwgarantie – naar Frankrijk, Italië en Zwitserland. Franse lokaalbaansfeer, de azuurblauwe Middellands Zee en een spectaculair berglandschap zorgen voor de nodige variatie, drie uiteenlopende excursies en vrije dagen voor de verdiende ontspanning. Om uit te rusten hoef je dus niet thuis te blijven! Je merkt het al: de Winterreis 2020 wordt weer warm aanbevolen.

Vanuit Amsterdam Centraal (vertrek 9.25 uur) reizen we op vrijdag 21 februari via Brussel Zuid naar St. Etienne in Frankrijk. Een dag later gaat het met een gehuurd X2800-dieselstel ruim 300 kilometer dwars door de Haute Loire en Lozère waarbij deels ongebruikte lijnen worden bereden. Uiteraard valt er halverwege de rit van een goede Franse lunch te genieten in een voormalig stationsrestaurant waarna de trein ons aflevert in Nîmes. Na een vrije dag brengt een korte rit ons naar Marseille, waar op eigen gelegenheid stad en tramnet kunnen worden verkend. De volgende dag volgen we de klassieke lijn langs de Franse en Italiaanse Rivièra naar Genua, van waaruit we een ochtend uittrekken voor de smalspoorlijn naar Casella, waarschijnlijk met historisch materieel. Op donderdag gaat het sneeuwwaarts met een Frecciarossa naar Milaan, een regionale trein naar Zwitserland over de zuidelijke Gotthard, een tandradtrein van Göschenen naar Andermatt en vervolgens over de Oberalppas naar Chur voor een verblijf van drie nachten. Een dag later volgt de klap op de vuurpijl als we met Krokodil GE 4/4 182 uit 1928 de Berninapas oversteken. Het is de eerste keer sinds de restauratie in 2010 dat deze loc met een reizigerstrein in de winter rijdt. De trein met historische twee-assige wagens bestaat uit twee eerste- en tweedeklas rijtuigen en een derdeklas rijtuig met restauratie voor de lunch aan boord. Na een laatste vrije dag in Chur wordt op zondag 1 maart naar Nederland teruggekeerd, eersteklas langs de Rijn in het panoramarijtuig van de EuroCity om vervolgens met de boemel Venlo (aankomst 18.56 uur) of Arnhem (19.28 uur) te bereiken.

Dieselstel X2856 rijdt door St. Sauveur la Sagne, juni 2016. Foto: Videostrains.

GE 4/4 182 trekt in elk seizoen bekijks, zo ook op 16 oktober 2016 tussen Ospizio Bernina en Bernina Lagalb. Foto: Pascal Zingg.

Brochure
Voor deze reis is een brochure beschikbaar met meer informatie en een dag-tot-dagprogramma.

Download de Brochure


Tarieven en inschrijving
In het arrangement is begrepen: een zevendaagse Interrailpas tweede klasse die je naast de heen- en terugreis (vanaf en naar een Nederlands station naar keuze) en voor de verplaatsingen nog op twee vrije dagen kunt gebruiken, excursies als beschreven, negen maal logies met ontbijt, drie diners en twee lunches, deelname aan het SNE-annuleringsfonds en een gezellige reünie. De reissom bedraagt € 1395 voor leden (boekingscode 2001A), een eenpersoonskamer komt op € 1695 (2001B). Voor niet-leden bedraagt de reissom € 1450 voor een gedeelde tweepersoonskamer (2001C) en € 1750 voor een eenpersoonskamer (2001D). Aanmelden gaat gemakkelijk via de nieuwe Reiswinkel, te bereiken via onderstaande link.

Ga naar de Reiswinkel

Heb je geen mogelijkheid om met iDeal te betalen maak dan de reissom over op bankrekening NL29 INGB 0000 636691 van de Stichting NVBS-Excursies te Hoofddorp onder vermelding van de boekingscode, je lidmaatschapsnummer en postcode/huisnummer. Bij onvoldoende invulruimte kun je ook een mail sturen naar sne@nvbs.com.

Je betaling dient uiterlijk op 28 december 2019 te zijn bijgeschreven. Het minimum aantal deelnemers is 40, het maximum 50. Bij overtekening geldt de volgorde van aanmelding. Inschrijvers ontvangen in de derde week van januari bericht. Reisleider is Rob Zoomer.

Stichting Garantiefonds Reisgelden


Stichting NVBS-Excursies (KvK 41159980) is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.