Van de poesta naar de Adria

>> Deze reis is geannuleerd

Van zondag 1 tot en met zaterdag 14 september organiseert de SNE een Treinvakantiereis naar Hongarije. Hongarije is meer dan zigeunermuziek en goulash. Boedapest wordt ‘de parel aan de Donau’ genoemd, Szeged heeft als bijnaam ‘de stad waar de zon altijd schijnt’ en dan is er ook nog een rijke wijncultuur. Keizerin Sisi hield niet voor niets van Hongarije!
Een smalspoortrein met loc 3756 vertrekt uit station Kisirtás, 1 mei 2010. Foto: Antal Gertheis.

Het treinelement van de reis bestaat er natuurlijk uit dat (bijna) alle verplaatsingen per trein gebeuren. De heenreis gaat via Passau (met overnachting) en Wenen. Om terug te keren naar Nederland maken we een grote omweg via Kroatië en Italië met een laatste overnachting in München. Daarnaast zijn er spoorse excursies, zoals een bezoek aan de bosspoorlijnen bij Szob, een tramexcursie in Szeged, een rit met de Hongaarse Taigatrommel M62 van Budapest naar Keszthely. Voor het vakantiegevoel zijn er vrije dagen in de toeristische steden Budapest, Zagreb en Venetië en in minder bekende plaatsen zoals Szeged in het zuiden van Hongarije en Keszhtely aan het Balatonmeer. Er wordt overnacht in (zeer) goede middenklasse hotels, met uitzondering van Venetië waar in eenvoudig hotel wordt geslapen.

Motorwagens 313 en 314 op het tramnet van Szeged, 28 juni 2008. Foto: Pan Peter.

Indien er meer dan 45 deelnemers zijn wordt er ook nog een rit met een M41 ten zuiden van het Balatonmeer gemaakt. Bij minder dan 45 deelnemers is er een extra vrije dag in Kezsthely, die gebruikt kan worden om op eigen gelegenheid een smalspoorlijn te bezoeken.


Taigatrommel M62 127 in Szeged-Rókus, 2 oktober 2011. Foto: Beroesz (Wikipedia).

Brochure
Voor deze reis is een veelkleurige brochure samengesteld met een dag-tot-dagprogramma en foto’s. Handig om door te sturen naar vrienden en bekenden.

Doe mij die brochure


Het Kasteel van Festetics in Keszhtely aan het Balatonmeer, 27 juni 2006. Foto: Wikimedia.

Tarieven en inschrijving
>> Deze reis is geannuleerd, er kan niet meer geboekt worden


Blik op de Kroatische hoofdstad Zagreb met het Ban Jelačić Plein, 20 september 2016. Foto: Nick Savchenko.


Stichting Garantiefonds Reisgelden


Stichting NVBS-Excursies (KvK 41159980) is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.