Schönes Wochenende Freiburg

Schönes Wochenende Freiburg

Reis uitverkocht, plaatsing op de reservelijst mogelijk

De vijfdaagse Schönes Wochenende-reis gaat naar het zuidwesten van Duitsland, naar Baden-Württemberg. Freiburg wordt onze uitvalsbasis waar we vier nachten in het Intercity-hotel verblijven. Het programma wordt een mix van vrije dagen en trein- en tramexcursies. We reizen op donderdag 6 juli per ICE vanuit Amsterdam Centraal (vertrek 8.08 uur) naar Freiburg met een overstap in Siegburg/Bonn. Na het inchecken in het hotel maken we per historische tram kennis met Freiburg. Aansluitend is er een gezamenlijk diner in de Südbadischer Biergarten van de historische tramremise van Freiburg.

Freiburg Betriebshof Süd. Foto: Marcus Fey.

Vrijdag is een vrije dag. Genoeg mogelijkheden dus om de stad, het Zwarte Woud of het nabije buitenland te verkennen. Zaterdag is het vroeg opstaan voor de dagexcursie ‘Rondje Schwäbische Alb’. Het is een tocht van ruim vierhonderd kilometer met een grote variatie aan landschappen en lijnen langs de Rijn en de Donau. Een deel daarvan rijden we met een eigen trein, een NE81-motorwagen van de Schwäbische Alb-Bahn. We rijden over reguliere spoorlijnen maar ook over lijnen zonder reizigersverkeer. Waar mogelijk worden fotostops georganiseerd. Met reguliere treinen rijden we eerst via Basel naar Waldshut. Onze excursietrein staat daar klaar voor een rit over de Sauschwänzlebahn. De rit gaat via Immendingen verder naar Singen en Radolfzell aan de Bodensee. Daarna wordt de rit voortgezet over de spoorlijn Radolfzell – Mengen, de Ablachtal-Bahn. Onderweg wordt een lunch en een koffiestop verzorgd. Vanaf Mengen rijden we met reguliere treinen terug naar Freiburg.

NE 81 van de Schwäbisch Alb-Bahn in het station Münsingen, 20 december 2020. Foto: Triefeline (Wikipedia).

Zondag is weer een vrije dag. Maandag 10 juli is de laatste reisdag. We gaan vanuit Freiburg eerst naar Basel Bad Bf. Ook hier staat een historische tram klaar om ons door de stad te vervoeren. Aan het begin van de middag beginnen we aan de terugreis die om 20.28 uur in Amsterdam Centraal eindigt.

Motorwagen 156 en bijwagen op het tramnet van Basel, 14 januari 2011. Foto: Markus Wagner.

Brochure
Voor deze reis is een kleurrijke brochure beschikbaar met meer informatie en een dag-tot-dagprogramma. Ook handig om door te sturen naar vrienden en bekenden.

Download de Brochure


Tarieven

Bij de kosten zijn inbegrepen vier hotelovernachtingen in 1- of 2-persoonskamers, de reis van Amsterdam naar Freiburg, één diner, drie excursies waarvan een met lunch, en de reis van Freiburg naar Basel en terug naar Amsterdam. De reissom voor een gedeelde tweepersoonskamer bedraagt € 770 (code 2306A). Voor een eenpersoonskamer bedraagt de reissom € 920 (2306B).  Niet-leden betalen € 820 (2306C) respectievelijk € 970 (2306D).

Aanmelden is niet meer mogelijk. De reis is volgeboekt.

Bij belangstelling kunnen we je op de reservelijst plaatsen. Mocht zich iemand afmelden, dan word je benaderd met de vraag of je alsnog wilt deelnemen. Plaatsing op de reservelijst is vrijblijvend, je bent dus niet verplicht tot deelname als er een plek vrijkomt. Stuur een mailbericht naar r.zoomer@telfort.nl als je op deze wachtlijst geplaatst wilt worden en geef dan ook je telefoonnummer door. Er wordt soms kort tevoren geannuleerd en dan kan het handig zijn om je snel te bereiken. Er worden maximaal 5 belangstellenden op de wachtlijst geplaatst.

Aanmelders ontvangen in de week van 12 juni nader bericht. Het minimumaantal deelnemers is 42 en het maximum 50. Reisleider is Rob Zoomer. Indien nog van toepassing volgen we de wettelijke coronaregels.

 

Stichting Garantiefonds Reisgelden


Stichting NVBS-Excursies (KvK 41159980) is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde meerdaagse reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.