Nazomerreis Polen: naar Oostzee en Wadloper

Inschrijving gesloten.

In de tweede helft van september organiseert de Stichting NVBS-Excursies een reis naar Polen, met de steden Gdańsk, Łódź, Kraków en Katowice als verste overnachtingsplaatsen. Dat betekent een (hernieuwde) kennismaking met enkele tramsteden en een weerzien met een oude bekende: de Wadloper die we inhuren voor een extra rit en waarschijnlijk ook nog in de reguliere dienst zullen tegenkomen. Het vooruitzicht van fraaie herfstkleuren, sfeervolle steden en een aantrekkelijk geprijsd programma zou tot veel belangstelling moeten leiden.


SA108-008 (links) en Wadloper ‘Zbyszek’ SN83-003 aan het perron in Chojnice, 31 augustus 2021. Foto: Han Duijve.

De heenreis gaat op zaterdag 16 september van Amsterdam Centraal (vertrek 9.10 uur)  via Bad Bentheim en Berlijn naar tramstad Gorzów voor twee overnachtingen. De zondag is vrij. Op maandag wordt over de voormalige Ostbahn verder gereisd via Krzyż, Chojnice en Tczew naar de historische havenstad Gdansk voor een verblijf van drie nachten. Een van de tussengelegen dagen is vrij, op de andere wordt een tramexcursie gehouden.


De in te zetten excursietram is Konstal 102Na 3007, hier op 6 december 2011 in Gdańsk Strzyża. Foto: Artur Andrzej (Wikipedia).

Op donderdag gaat de reis verder met een doorgaande IC naar Łódź voor twee nachten. Ook hier is één dag ter vrije besteding.


Emr 1005 en 1006 op de Plac Dąbrowskiego in Łódź, 12 juli 2020. Foto: Han Duijve.

Na een tramexcursie op zaterdagochtend reizen we door naar Kraków voor wederom drie overnachtingen. De zondag is vrij om het Florence aan de Wisła nader te verkennen. Een dag later maken we een slag naar Zagórz, uitvalsbasis voor een Wadloperexcursie met enkele fotostops.


Emr 319 (ex-Düsseldorf) op de Plac Wszystkich Świętych in Kraków, 8 september 2021. Foto: Han Duijve.


Wadloper ‘Andrzej’ SN83-005 in Czaszyn op de lijn Zagórz – Komańcza, 14 juli 2020. Foto: Han Duijve.

Op dinsdag schuiven we op naar Katowice, waar een vrije dag volgt die nodig is om het uitgebreide tramnet of de stad nader te verkennen. Een dag later reizen we per trein naar Rybnik en van daar met een bus naar het smalspoormuseum in Rudy voor een laatste excursie.


Wls180-15 met enkele (halfopen) wagens aan het perron in Rudy, 14 september 2021. Foto: Han Duijve.

Op vrijdag vangt vanuit Katowice de terugreis aan die onderbroken wordt voor een overnachting in Frankfurt (Oder). Op zaterdag 30 september reizen we via Berlijn en Duisburg terug naar Amsterdam Centraal (aankomst 20.28 uur).

Brochure
Voor deze reis is een veelkleurige brochure beschikbaar met meer informatie en een dag-tot-dagprogramma. Ook handig om door te sturen naar vrienden en bekenden.

Download de brochure


Tarieven en inschrijving
De reissom bedraagt voor leden in een gedeelde 2-persoonskamer € 1300 en in een eenpersoonskamer € 1770. Niet leden betalen € 70 extra. In de reissom zijn begrepen alle vervoer van en naar Amsterdam Centraal, de vermelde excursie, 14 overnachtingen in 3- of 4-sterrenhotels met ontbijt in goede middenklassehotels, 4 diners, 3 lunches, deelname aan het SNE-annuleringsfonds en een gezellige reünie.

De inschrijving is gesloten. Er kan niet meer geboekt worden.

Deelnemers ontvangen in de week van 14 augustus nader bericht.

 

Stichting Garantiefonds Reisgelden


Stichting NVBS-Excursies (KvK 41159980) is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde meerdaagse reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.