Met de rode en gele duivel naar Medemblik

Inschrijving gesloten

Terwijl de koning op zaterdag 27 april per bus naar het Drentse Emmen reist, biedt de SNE de mogelijkheid om met een plan U naar West-Friesland te reizen. Rond 10.00 uur vertrekt de Koningsdagtrein vanuit Amersfoort. De gele diesel-3 151 van de Stichting 2454 CREW biedt de deelnemers nostalgische zitplaatsen met zijn rode skai-banken. De heenreis gaat via Amsterdam en Purmerend. Op het traject van de Stoomtrein Hoorn-Medemblik zullen we de ‘echte’ rode duivel NS 115 (van dezelfde stichting) ontmoeten en worden er fotostops met beide stellen in verschillende combinaties georganiseerd. Er kunnen ook zo maar stoomwolken in beeld komen.  Via Alkmaar en Haarlem gaat de 151 terug naar Amersfoort, aankomst rond 19.00 uur.


Plan U 151 heeft ook deelgenomen aan de SNE-jubileumexcursie ‘Haasje-over’ op 29 oktober 2022. De dieseldrie staat hier in Olst op spoor 1, dat inmiddels ten prooi is gevallen aan saneringsmaatregelen.
Foto: Karel Koploper.

Tarieven en inschrijving
Het excursietarief bedraagt € 50 voor leden (code 2404A) en € 75 voor niet-leden (2404B). Boeken via de SNE-reiswinkel heeft onze voorkeur en is erg gemakkelijk. Let op: log eerst in en boek dan een reis. Inloggen gaat via de blauwe button ‘Mijn NVBS’ rechtsboven in het scherm.

 Ga naar de Reiswinkel

Voor degenen, die niet op deze manier kunnen boeken is inschrijven mogelijk door het verschuldigde bedrag over te maken op bankrekening NL29 INGB 0000 636691 van de Stichting NVBS-Excursies te Hoofddorp onder vermelding van boekingscode, lidmaatschapsnummer en postcode/huisnummer. Bij onvoldoende invulruimte kun je ook een mail sturen naar sne@nvbs.com. Aanmelden is mogelijk tot 19 april 2024. Bij overtekening hebben leden voorrang. Aanmelders ontvangen in de week van 22 april per e-mail nader bericht. Het minimumaantal deelnemers bedraagt 150, het maximum 180. Contactpersoon is Geert Gorissen.


Op Koninginnedag 2007 was de hoofdrol voor de rode plan U 113, hier langs het perron in ’s Hertogenbosch. Foto: Karel Koploper.