Maxi-weekend Westfalica

Aanmeldingstermijn verstreken, boeken niet meer mogelijk

Het is niet nodig om ver te reizen om de hobby te beoefenen. Zo zijn rondom Minden in Duitsland diverse museumspoorlijnen te vinden met interessant materieel. Op vrijdag 25 augustus vertrekt de SNE dan ook naar Westfalen om een drietal museumbedrijven te bezoeken.

Met IC 143 (vertrek Amsterdam Centraal 9.10 uur) reizen we tot Osnabrück, vanwaar een stoptrein ons tot Bohmte brengt. Hier staat een dieselloc van de Museumseisenbahn Minden gereed om over de voormalige Wittlager Kreisbahn naar Holzhausen te rijden. Met reguliere treinen wordt het hotel in Bielefeld bereikt. Op zaterdag wordt een rondrit door het Teutenburgerwald gemaakt. De Nordwestbahn brengt ons over de Haller Willem naar Lengerich. Met de historische dieselmotorwagen VT03 van de Teuto-Express maken we een excursie naar Gütersloh. Op zondag 27 augustus keren we met IC 144 terug naar Nederland (aankomst Amsterdam Centraal 19.00 uur). Maar eerst wordt nog een excursie met Der Schaumburger gemaakt. Deze railbus rijdt op het traject van Rinteln naar Stadthagen (en terug).

De DL2 van de Museumseisenbahn Minden.

De historische dieselmotorwagen VT03 van de Teuto-Express.

Twee Schienenbusse van ‘Der Schaumburger’.

Zoals uit bovenstaande duidelijk wordt, is het een vol programma zonder veel vrije tijd. Door de korte duur is deze excursie wel uiterst geschikt voor mensen die nog nooit met de SNE op reis zijn geweest en graag een keer willen proeven hoe gezellig het kan zijn. Op de museumlijnen zal Kaffee mit Kuchen niet ontbreken en zullen er fotostops zijn. Op vrijdag is er na aankomst in Bielefeld een gezamenlijk diner. Tramliefhebbers kunnen dan ook nog een tramritje maken.

Het minimumaantal deelnemers voor deze reis is 30 en het maximum 50. Indien er 40 of meer deelnemers zijn, zal na de excursie met de Teuto-Express per bus het ‘Westfälisches Kleinbahn- und Dampflokmuseum’ nog worden bezocht. Hier heeft men een mooie collectie van tien smalspoorlocomotieven.

Tarieven en inschrijving

De aanmeldingstermijn is verstreken, boeken is niet meer mogelijk.

Inschrijven is mogelijk tot 1 juli. Aanmelders ontvangen in de week van 18 juli nader bericht van reisleider Geert Gorissen.

Stichting Garantiefonds Reisgelden


Stichting NVBS-Excursies (KvK 41159980) is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde meerdaagse reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.