Luxemburg en een vleugje Nordfriesland

Een presentatie verzorgd door Rob van der Flier.

Het is al weer bijna 13 jaar geleden dat we op reis gingen door het Groothertogdom Luxemburg. Maar in de afgelopen jaren is er zeer veel veranderd in Luxemburg, er zijn nieuwe series locs en treinstellen verschenen en oude vertrouwde materieelsoorten zijn (bijna) verdwenen.
Ook op het gebied van de infrastructuur is veel veranderd. Reden genoeg om nog een terug te keren naar dit interessante spoorland, niet alleen voor hen die de show dertien jaar geleden niet gezien hebben.
Uiteraard besteden we ruime aandacht aan de Luxemburgse spoorwegen, de CFL, maar ook andere zaken zullen de revue passeren zoals, museummaterieel, smalspoor, spoorzoeken, buitenlands materieel in Luxemburg, het trammuseum en het busbedrijf van de CFL.
CFL heeft ook de Norddeutsche Eisenbahn Gesellschaft (neg) in eigendom die met reizigerstreinen in het uiterste noordwesten van Duitsland rijdt in de Kreis Nordfriesland, deelstaat Schleswig-Holstein. We zullen deze streek (en een stukje van het aangrenzende Denemarken) bezoeken en u ziet beelden van de neg (en de Nordfriesische Verkehrs AG), CFL Cargo Deutschland en CFL Cargo Danmark. Nu we toch in Noord-Duitsland zijn ziet u ook enkele beelden van de Sylt Shuttle op de Hindenburgdamm en van de Nord Ost See Bahn.