Flexreis Liverpool (reis B)

Inschrijving gesloten, voor plaatsen op de wachtlijst zie verder

In het noordwesten van Engeland, waar de Mersey in de Ierse Zee stroomt, ligt Liverpool. De zware industrie is verdwenen en het havengebied heeft een ware metamorfose ondergaan, maar de Beatles staan nog op hun voetstuk en de indrukwekkende Anglicaanse kathedraal op de heuvel St. James’ Mount torent boven dit alles uit. Díe stad met een half miljoen inwoners is een ruime week de onze tijdens de Flexreis die tussen woensdag 19 en donderdag 27 juni 2024 plaatsvindt. De reis was eerder uitgeschreven, maar pijlsnel volgeboekt. Deze tweede reis overlapt de eerste deels, zodat beide groepen aansluiten bij de stoomrit naar Carlisle en desgewenst met reisgenoten uit de andere groep twee vrije dagen kunnen beleven.


Stadszicht en de indrukwekkende Anglicaanse kathedraal op de heuvel St. James’ Mount.

De Flexreis is een SNE-reisvariant met één centraal gelegen hotel en een doordachte afwisseling van excursies en vrije tijd. De heen- en terugreis voert met de Eurostar door de Kanaaltunnel; de reis Amsterdam – Liverpool neemt zo’n acht uur in beslag. Op 19 juni vertrekken we om 10.11 uur uit Amsterdam Centraal om hier op 27 juni om 21.32 uur terug te keren. Engeland is de bakermat van de industriële revolutie en dat is terug te zien in het grote aantal museumlijnen. We bezoeken er twee: de East Lancashire Railway ten noorden van Manchester en de landschappelijk fraai gelegen Llangollen Railway nét over de grens in Wales. Voor het aanreizen van deze preserved railways wordt het vierdaagse regioticket Coast and Peaks Rover gebruikt. De resterende twee dagen kunnen voor eigen verkenningen worden aangewend, waardoor de drie vrije dagen van de Flexreis voor een deel ook buiten Liverpool kunnen worden doorgebracht. In Blackpool worden twee klassieke trams gehuurd voor een rondrit. Hoogtepunt (maar oordeel zelf!) lijkt een tocht met de Cumbrian Mountain Express te worden, een door Britse spoorliefhebbers georganiseerde rit naar Carlisle met stoom vanuit Carnforth waarmee we terug over de fameuze Settle-and-Carlisle-Railway rijden.


GWR 3802 voor een goederentrein in Deeside tijdens het Llangollen Railway steam gala weekend, 10 april 2011. Foto: Wikipedia.

Brochure
Voor deze reis is een kleurrijke brochure samengesteld met een dag-tot-dagprogramma en foto’s. Ook handig om door te sturen naar vrienden en bekenden.

 Download de brochure

 


LNER ‘Flying Scotsman’ 60103 bij Ewood Bridge op weg naar Rawtenstall op de East Lancashire Railway, 16 oktober 2016. Foto: Wikipedia.

Tarieven en inschrijving
De prijs voor deze reis in een gedeelde tweepersoonskamer bedraagt voor leden € 1800 en in een eenpersoonskamer € 2400. Niet-leden betalen een toeslag van € 100. In de reissom zijn begrepen alle vervoer van en naar Amsterdam Centraal, de vier excursies, acht overnachtingen in een comfortabel driesterrenhotel  op loopafstand van station Liverpool Lime Street op basis van logies en ontbijt, de Coast and Peaks Rover Pass, twee lunches, drie diners, deelname aan het SNE-annuleringsfonds en een gezellige reünie. Het maximumaantal deelnemers bedraagt 35.

De inschrijving voor deze reis is gesloten. Wel is het mogelijk om op de reservelijst geplaatst te worden. Indien zich een deelnemer afmeldt, word je benaderd met de vraag of je alsnog wilt deelnemen. Plaatsing op de lijst verplicht tot niets. Heb je hiervoor belangstelling laat dit dan weten via een mailtje aan rzoomer@telfort.nl.

Deelnemers ontvangen in de week van 15 april nader bericht van Rob Zoomer. Voor een bezoek aan Groot-Brittannië is een geldig paspoort vereist. Deze reis valt onder de garantie van de Stichting Garantiefonds Reisgelden.


Balloon-car 700 op het tramnet van Blackpool. Bispham, 31 juli 2006. Foto: Wikipedia.

Interessante links:
Toerisme Liverpool: https://www.visitbritain.com/nl/bestemmingen/engeland/liverpool
Toerisme Liverpool (Engelstalig): https://www.visitliverpool.com/
Llangollen Railway: https://llangollen-railway.co.uk/
East Lancashire Railway: https://www.eastlancsrailway.org.uk/
Cumbrian Mountain Express: https://www.railwaytouring.net/the-cumbrian-mountainexpress-june-2024
Tram Blackpool: https://blackpoolheritage.com/
Tram Manchester: https://nl.wikipedia.org/wiki/Manchester_Metrolink
Wirral Tramway en Wirral Transport Museum: https://www.visitwirral.com/listing/wirral-tramway-%26-wirral-transport-museum/1834001/
Crich Tramway Village: https://www.tramway.co.uk/
Great Orme kabeltram: https://greatormetramway.co.uk/en/great-orme
Coast & Peaks Rover: http://www.railrover.org/pages/coast-and-peaks-rover.html


Stichting Garantiefonds Reisgelden


Stichting NVBS-Excursies (KvK 41159980) is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.