Flexreis 2017: Lyon

Autorail X4001 van de Chemin de Fer du Haut-Forez. Foto: X2426 (Wikipedia).

Stoomloc 413 van de Chemin de Fer du Vivarais in Tournon-sur-Rhône. Foto: Wikipedia.

Flexreis 2017: Lyon

De derde stad van Frankrijk is tussen 7 en 16 september de uitvalsbasis voor de 10e Flexreis, de excursieformule waarbij vanuit één hotel – dus geen gezeul met bagage – spoorse bestemmingen en vrije tijd in een interessante omgeving worden gecombineerd. Het hotel in Lyon ligt niet in het centrum, maar met de nabij het hotel gelegen metrolijn bent u binnen tien minuten op het Place Bellecour. Lyon is in 43 voor Christus gesticht door de Romeinen, kent een bewogen geschiedenis en staat bekend als hoofdstad van de gastronomie. De historische binnenstad – fraai gelegen bij de samenvloeiing van de Saône en de Rhône – staat sinds 1998 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het Musée des Beaux Arts is het grootste buiten Parijs. Het openbaar vervoer is in handen van Transports en Commun Lyonnais die 5 tramlijnen, 4 metrolijnen, 2 funiculaires en vele buslijnen exploiteert. De stad telt meerdere treinstations waarvan Part-Dieu en Perrache de voornaamste zijn.

Op donderdag 7 september vertrekken we om 7.54 uur met de Benelux uit Amsterdam Centraal, waarna we met een overstap in Brussel per TGV rechtstreeks naar Lyon reizen. In groepsverband zullen excursies worden georganiseerd naar ‘Le Mastrou’ van Saint-Jean-de-Muzols naar Lamastre (32 km) en de ‘Velay Express’ van Raucoules naar Saint-Agrève (27km). Beide trajecten zijn restanten van het eens zo omvangrijke meterspoornet van de Chemin de Fer D épartementaux. Voor de eerste rit maken we gebruik van een stoomtrein van de normale dienstregeling en voor de tweede wordt een gelede autorail gehuurd. Voor een derde excursie wordt een extra autorail van de Chemin de Fer du Haut-Forez ingezet over het normaalsporige traject van Estivareilles naar La Chaise-Dieu (42 km) en terug. Omdat de excursiedoelen niet of moeilijk per trein zijn te bereiken, zijn we daarvoor gedeeltelijk op bustransfers aangewezen. Voor de treinreis naar en van Lyon zullen we gebruik maken van een Interrail Global Pass, 7 dagen binnen 1 maand. U kunt deze pas ook gebruiken op de vier vrije dagen en voor een georganiseerde rondrit met TER-treinen naar Grenoble en Valence. Een van de vrije dagen kan bovendien worden opgeofferd aan een bezoek aan de Train à vapeur de Cévennes ten noorden van Nîmes. Meer informatie over deze mogelijkheid volgt na aanmelding. Op zaterdag 16 september wordt per TGV teruggereisd vanuit Lyon naar Brussel voor een overstap op de IC naar Amsterdam Centraal, aankomst 17.06 uur.

Deelnemersprijzen
In het arrangement is begrepen alle vervoer vanaf en tot een Nederlands station naar keuze, de vermelde excursies, de Interrail Pass, accommodatie op basis van logies en ontbijt in een viersterrenhotel, vier diners, ervaren reisleiding, een gezellige reünie en deelname aan het SNE-annuleringsfonds. De reissom bedraagt per persoon voor NVBS-leden op basis van een gedeelde tweepersoonskamer € 1200 per persoon, bij boeking van een eenpersoonskamer € 1500. Voor 60-plussers zijn de tarieven € 1169 per persoon voor een gedeelde tweepersoonskamer en € 1469 voor een eenpersoonskamer. Introducés betalen € 1250 voor een gedeelde tweepersoonskamer en € 1550 voor een eenpersoonskamer, senior-introducés 1219 respectievelijk € 1519. Het minimumaantal deelnemers is 35, het maximum 50. Inschrijvers ontvangen half augustus nader bericht. Reisleider is Pleun Benard, email:pleun.benard@nvbs.com.

Aanmelding
Aanmelding en betaling is mogelijk via de SNE-Reiswinkel.

Organisatie

Reisdata

7 september 2017 – 16 september 2017

Prijzen

leden:€ 1169 -€ 1500 introduces: € 1219 – € 1550

Aanmelding

tot 1 augustus 2017

AANMELDING GESLOTEN

Aantal deelnemers

35-50

Contactpersoon