Een dagje Stoomtrein Katwijk Leiden

Minimumdeelnemeraantal bereikt, excursie gaat door

De afgelopen jaren is er veel gebeurd rond het Valkenburgse Meer. Het ‘rondje’ is voltooid, er is veel materieel gerestaureerd en het binnenmuseum is volledig heringericht. Op zaterdag 11 november organiseert de Stichting NVBS-Excursies een dag in en rond het museum Stoomtrein Katwijk Leiden. Het museum is die dag voor het gewone publiek gesloten, dus alle ruimte voor een exclusief programma! Afhankelijk van het aantal deelnemers zullen er 2 tot 4 locomotieven onder stoom rijden en komen er daarnaast meerdere diesellocomotieven op de baan. Er zullen verschillende treinen geformeerd worden met passend goederenmaterieel die uiteraard gefotografeerd kunnen worden. Ook de loodsen van het museum zijn voor ons geopend. Verder is het mogelijk om tegen een kleine vergoeding zelf een diesellocomotief te rijden. Het evenement begint om 11.00 uur met koffie en gebak, terwijl rond 13.00 uur een lunch wordt geserveerd. Aan het eind van het evenement om circa 17.00 uur wordt er voor de liefhebbers nageborreld. Voor treinreizigers zal er voor aanvang en na afloop van het evenement een historische bus rijden tussen station De Vink en het museum.

GTW-stoomlocs 13 ‘Silvolde’ en 608 ‘Vrijland’ in de loods aan het Valkenburgse meer, 9 mei 2013. Foto: Han Duijve.

Tarieven en inschrijving
De prijs voor dit evenement bedraagt voor leden zonder busvervoer € 38 (code 2311A) en met buspendel € 43 (2311B). Voor niet-leden zijn de tarieven € 45 zonder bus (2311C) en € 50 met bus (2311D). In de reissom is behalve het treinprogramma ook koffie met gebak en de lunch begrepen. De borrel is voor eigen rekening. Aanmelden is mogelijk tot 25 oktober en gaat gemakkelijk via de SNE-reiswinkel.  Let op: log eerst in en boek dan een reis. Inloggen gaat via de blauwe button ‘Mijn NVBS’ rechtsboven in het scherm.

Ga naar de Reiswinkel

Heb je geen mogelijkheid om je via de webwinkel aan te melden, maak dan de reissom over op bankrekening NL29 INGB 0000 636691 van de Stichting NVBS-Excursies te Hoofddorp onder vermelding van boekingscode, lidmaatschapsnummer en postcode/huisnummer. Bij onvoldoende invulruimte kun je ook een mail sturen naar sne@nvbs.com. Het minimumaantal deelnemers bedraagt 100. Aanmelders ontvangen rond 1 november nader bericht van de reisleider Han Duijve.

Dieselloc 30 aan kop van een reizigerstrein, 9 mei 2013. Foto: Han Duijve.

Diesellocs 2, 62, 50, 74, 10, 5 en 12 aan het Valkenburgse meer, 7 mei 2013. Foto: Han Duijve.