Driemaal ‘schweben’ op een dag

Wagen 2 van de H-Bahn van Dortmund op 23 november 2016. Foto: Kai Borgeest (Wikipedia).

Driemaal ‘schweben’ op een dag

Op één dag 3 verschillende Schwebebahnen ‘doen’? Voor zover we weten is het nog niet eerder georganiseerd en je hoeft er niet eens ver voor weg: het kan bij onze oosterburen in Düsseldorf, Wuppertal en Dortmund. Op donderdag 17 mei 2018 brengen we het in de praktijk.

Om 8.45 uur vertrekken we vanuit Arnhem naar Düsseldorf Flughafen waar we de eerste H-Bahn bezoeken die is aangelegd voor de verbinding tussen het station en de terminals. We reizen door naar Wuppertal waar de klassieke Schwebebahn op het programma staat. Dit is gelijk een mooie kans om het nieuwe materieel te zien. Van Wuppertal reizen we verder naar Dortmund waar de zweefbaan, van hetzelfde type als dat in Düsseldorf, het vervoer op de universiteitscampus verzorgt. Vanuit Dortmund wordt weer teruggereisd naar Arnhem waar we om 19.15 uur aankomen. Het programma biedt voldoende ruimte om op de diverse Schwebebahn-stations uit te stappen en foto’s te maken. Alle ritten worden met de reguliere dienst uitgevoerd.

Het excursietarief bedraagt € 15 voor leden en € 20 voor niet-leden. Inbegrepen is het vervoer van en tot Arnhem, zweefritten inclusief. Aanmelders ontvangen in tweede week van mei bericht. Contactpersoon is Rob Zoomer.

Aanmelden
Aanmelding en betaling is mogelijk via de SNE-Reiswinkel.

Organisatie

Reisdatum

17 mei 2018

Prijzen

leden: € 15 niet-leden: € 20

Aanmelding

tot 30 april 2018

AANMELDING GESLOTEN

Aantal deelnemers

Maximaal 50

Contactpersoon