Boekpresentatie An Unexpected End to the Journey

Op zaterdagmiddag 18 januari 2020 presenteert auteur en oud-machinist (1992-2002) Peter van der Mark zijn boek “An Unexpected End to the Journey” in NVBS Centraal.

In zijn presentatie gaat hij in op wereldwijde ongelukken op en rondom het spoor. Bovendien vertelt hij over zijn ervaringen als machinist bij British Rail en later bij First Great Western.

In zijn boek behandelt Peter circa 60 ongevallen, waarvan een aantal in Nederland. Wat waren de oorzaken, wat is er van geleerd en hoe heeft dat er toe bijgedragen dat het spoor tegenwoordig de veiligste vervoerwijze is? Hoe komt het dat intelligente, goedopgeleide, kundige en gezonde machinisten toch ongelukken ver­oorzaken?

Aanleiding voor zijn studie naar dit onderwerp was het zware ongeluk op 5 oktober 1999 bij Ladbroke Grove, niet ver van station Paddington. Twee boeken waren het resultaat. Het eerste boek, in samen­werking met Stanley Hall, gaat over de veiligheid op overwegen: “Level Crossings”. Het tweede boek, dat op 18 januari wordt gepresenteerd, gaat over veiligheid bij de spoorwegen: “An Unexpected End to the Journey”.

Programma

  • 12.45-13.15 Ontvangst, praten en signeren.
  • 13.15-13.45 Peter van der Mark vertelt over het spoor, seinen, infrastructuur en spoormensen, en over zijn werk als machinist in Engeland.
  • 13.45-14.15 Pauze, praten en signeren.
  • 14.15-14.45 Peter van der Mark vertelt over zijn twee boeken.
  • 14.45-15.00 Sluiting.

Hoewel het boek in het Engels is en de auteur al vele jaren in Engeland woont, is de presentatie in het Nederlands.

Het boek

“An Unexpected End to the Journey” is een paperback van 608 bladzijden met 24 foto’s. Er is een index van de besproken ongelukken en een uitgebreide bibliografie. Het boek is voor en na de presentatie verkrijgbaar bij de auteur en hij is graag bereid jouw exemplaar te tekenen.

Vanaf 18 januari 2020 is het boek in de NVBS-winkel verkrijgbaar voor 15 euro.

Besteld via de webshop kost het boek 21,25 euro incl. verzendkosten.