Basel – Bern – Brig

Door Gerrit Nieuwenhuis

Let op, dit is de eerste presentatie van NVBS Utrecht in het Nederlands Volksbuurtmuseum.

Een reis van Basel via Bern naar Brig is een reis dwars door Zwitserland. Zwitserland is bij uitstek het spoorwegland van Europa. Behalve de nationale spoorwegen SBB zijn er nog tientallen andere spoorwegbedrijven met verschillende materieeltypes. Ook zijn er verschillende spoorbreedtes te vinden in het land. Langs de route zijn nog twee steden met trambedrijven, namelijk Basel en Bern. Beide steden zijn ook het beginpunt van interlokale tramlijnen. Langs het eerste spoortraject van Basel tot Olten is in Liestal het beginpunt van de Waldenburger Bahn met een spoorbreedte van 75 cm.
Olten is een belangrijk spoorwegknooppunt, waar een goed beeld is te krijgen van de verschillende materieelsoorten van de SBB. Tussen Olten en Bern rijden we door het Emmental, waar het uitgebreide netwerk van de vroegere Emmental-Burgdorf –Thun groep te vinden is. Dit netwerk is in 2006 overgeheveld naar de BLS-spoorwegmaatschappij en is nu onderdeel van de S-Bahn Bern. De Bern-Lötschberg-Simplon Bahn kan beschouwd worden als de “nationale” spoorweg van het kanton Bern.
Rond Bern is ook het metersporige net van de Regionalbahn Bern Solothurn te vinden met twee spoorlijnen en de interlokale tramlijn 6 van Bern naar Worb. Behalve de tram van de RBS heeft Bern een eigen stadstram.
Het meest indrukwekkend is de spoorlijn van Bern via Thun en Spiez naar Brig, de Lötschbergbahn. Deze lijn kent niet alleen een intensief reizigersvervoer, maar is ook in het goederenvervoer een belangrijke verbinding van Duitsland naar Italië. Sinds 1913 was doorgaand verkeer mogelijk dankzij de hooggelegen en 14,6 km lange Lötschbergtunnel. In 2007 zijn de meeste treinen gebruik gaan maken van de nieuwe 34 km lange tunnel. De reis eindigt in Brig, vlak voor de Simplontunnel.
De presentator, Gerrit Nieuwenhuis, van vanavond bezocht het gebied voor het eerst in 1978. Sindsdien is het spoorwegverkeer grondig veranderd en gemoderniseerd. De laatste opnames zijn van zomer 2015.

Moderne tram van Bernmobil in de Marktgasse.

Op de route via de oude Lötschbergtunnel rijden de moderne treinstellen “Lötschberger” van de BLS. Op de foto rijdt de trein van Bern naar Brig het station van Ausserberg op de zogenaamde Südrampe binnen.

Eén locomotief is vaak niet voldoende om de goederentrein door en over de bergen te brengen. Voor deze trein van Crossrail zijn drie locomotieven nodig. Station Thun.