Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

NVBS Winkel

Login

Lidnummer:
Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten of eerste login? haal uw wachtwoord op.
Geen lid? Word lid.
Vragen? Mail de helpdesk.

Links

Vereniging

Assortiment

In onze webwinkel kunt u terecht voor:
 • Boeken
 • DVD′s
 • Kalenders
 • NVBS-Uitgaven
 • Op de Rails
 • Verzamelbanden OdR
 • Cadeaubonnen
 • Tweedehands artikelen
 • Tijdschriften abonnementen
 • Tijdschriften inbinden
 • Overige artikelen

NVBS Winkel

Klik hier voor de NVBS webwinkel.

Welkom bij de NVBS Winkel in Amersfoort. Bij de NVBS Winkel kunt u terecht voor een uitgebreid assortiment aan:
- boeken,
- tijdschriften,
- DVD′s.

Daarnaast kunt u bij ons snuffelen in een ruim assortiment aan foto's en tweedehands artikelen.

Verder kunt u in de winkel terecht voor:
 • inbindwerk van tijdschriften,
 • oude jaargangen en losse nummers van Op de Rails,
 • verzamelbanden voor Op de Rails,
 • aan- en verkoop van tweedehands artikelen,
 • een zoekopdracht naar tweedehands artikelen (per e-mail)
 • cadeaubonnen ter besteding bij de NVBS Winkel.

Laatste Nieuws

Uitverkoop 20 februari 2016

Zaterdag 20 februari is er weer uitverkoop. Dan kunt u koopjes jagen in onze winkel. Een aantal nieuwe artikelen is met aantrekkelijke kortingen variërend van 20% tot soms 60% te bemachtigen. Bij uitverkoopartikelen is de korting op het artikel aangegeven. Ook tweedehands boeken doen mee in deze uitverkoop. Hier geldt een standaardkorting van 20%. Op het assortiment DVDs wordt 10% korting verleend. Foto′s en tijdschriften doen niet mee.

Verkoop tijdens jubileumborrel 27 februari 2016

Tijdens de jubileumviering in Amersfoort op zaterdag 27 februari zal de winkel ook open zijn. Als jubileumaanbod wordt (alleen op deze dag) opnieuw 20% korting verleend op tweedehands boeken. Ook op alle DVDs krijgt u weer 10% kassakorting. Mocht u denken "dat heb ik een week eerder ook al gezien", dan maakt u een goede kans een koopje te missen want in de week na de normale uitverkoop zullen de medewerkers een fors deel van de voorraad vernieuwen c.q. aanvullen. Natuurlijk zijn er ook weer nieuwe DVD′s en boeken in de "gewone" winkelruimte en wellicht een restantje van de uitverkoop. Reden genoeg om ook deze dag Amersfoort centraal te bezoeken.

Een speld voor Jan Willemse

Opnieuw is iemand die 60 jaar lid is van onze vereniging in het zonnetje gezet. De beurt was aan Jan Willemse van de afdeling Rijnland maar ook een trouwe medewerker van de NVBS Winkel. Bovendien is hij een regelmatig bezoeker van de afdeling Den Haag. Voor dit kleine feestje is gekozen voor de medewerkersvergadering van de Winkel van 5 januari 2016 in aanwezigheid van een 20-tal medewerkers. De secretaris van de afdeling Rijnland, Karel Hoorn, memoreerde de situatie uit het begin van Jan′ s lidmaatschapsjaren, een nieuw lid in een nogal exclusieve, wat autoritair geleide vereniging. Je diende je netjes te gedragen en zeker niet zomaar een terrein van een vervoerbedrijf te betreden. Jan had het extra moeilijk want hij had toen al interesse in bussen. Die hoorden in die dagen zeker niet tot het aandachtsgebied van een rechtgeaarde NVBS-er en werden toen misprijzend "rubbervervoermiddelen" genoemd. Toen de winkel nog in Voorschoten was gevestigd verzorgde Jan de kantoorartikelen en andere handige zaken. Ook is hij veel aanwezig om klanten bij te staan. Tot slot vertelde Jan nog even hoe hij rail- en busfan was geworden.

Jan Peerdeman 25 jaar bij de NVBS Winkel

In de medewerkersvergadering van 5 januari 2016 heeft Jan Peerdeman een blijk van waardering gekregen voor het feit dat hij 25 jaar aan de NVBS Winkel verbonden is. Voorzitter Karel Hoorn overhandigde hem een tweetal dinerbonnen en een boeket bloemen en schetste Jan als een gedreven en nauwkeurig medewerker, die zeer veel voor de Winkel heeft betekend. In de begintijd deelde hij samen met Harry Rijnaarts de financiële taken. Na het terugtreden van Harry heeft Jan zijn werk erbij genomen en combineerde hij het penningmeesterschap met het verzorgen van de gehele boekhouding. In de loop der jaren breidde zijn werkpakket zich steeds verder uit, vooral ook toen hij met pensioen ging. Het bijhouden van het winkelgedeelte van de NVBS-website, het opzetten van de webwinkel en het afwikkelen van allerlei zaken rond de bestellingen zijn grotendeels taken van Jan. Daarnaast verricht hij een groot aantal vaak niet direct zichtbare werkzaamheden die voor het functioneren van de Winkel van veel belang zijn. Als kassamedewerker is Jan heel vaak het gezicht naar de klanten toe. Ook bij buitenverkopen op beurzen en manifestaties heeft hij zich veelvuldig ingezet. Het werd langzamerhand letterlijk een dagtaak! Enkele jaren geleden is hij voor zijn grote verdiensten benoemd tot erelid van de NVBS.
De afgelopen jaren toen hij eigenlijk wat taken wilde afstoten heeft Jan de Winkel uit de nood geholpen door langer dan gepland aan te blijven als penningmeester. Dat trok soms ook een zware wissel op zijn privéleven. Maar Jan heeft zich altijd sterk gemaakt voor het belang van de Winkel als onderdeel van de NVBS en het goed functioneren daarvan als dienstverlenende taak voor de leden. Als dat in het gedrang kwam kon hij ook wel eens boos worden. Maar gelukkig ging dat soms na een stevige discussie - altijd weer over!
Het komende jaar gaat Jan een groot deel van zijn taken aan anderen overdragen, maar hij blijft achter de kassa ook in de toekomst zichtbaar aanwezig voor de klanten.

Abonnementen buitenlandse tijdschriften

Zoals u al eerder hebt kunnen lezen, kunnen er geen nieuwe abonnementen op buitenlandse tijdschriften meer worden afgesloten via onze Winkel, uitgezonderd die van LRTA. De lopende abonnementen worden voor 2016 gecontinueerd, tenzij u ons schriftelijk of per e-mail vóór 15 november 2015 heeft laten weten dat u per 1 januari 2016 wilt stoppen.

Door invoering van het IBAN rekeningnummer kunnen wij de abonnementen van leden, die via de NVBS Winkel zijn afgesloten, niet meer incasseren. Wij zullen u daarom begin januari 2016 een bericht sturen wat het verschuldigde bedrag voor de abonnementen voor het jaar 2016 bedraagt.

Om ons veel werk te besparen vragen wij dringend aan de betreffende leden, die dat nog niet hebben gedaan, ons hun e-mailadres te sturen op bestelling@nvbswinkel.com. Dat kan ons het sturen van enkele honderden brieven, met de daaruit voortvloeiende kosten en werk, besparen. Ook als in 2016 uw, bij ons bekende, e-mailadres is gewijzigd ontvangen wij graag een melding daarvan.

De NVBS-kalender 2016

Alle NVBS-leden ontvingen met Op de Rails van september de kalender 2016. Van deze tweewekelijkse kalender zijn extra exemplaren beschikbaar. Afgehaald in de NVBS Winkel is de prijs € 12,50. Per post toegezonden -artikelnummer 800-2016- is de prijs € 15,50.

Bestellen

U maakt het ons gemakkelijk wanneer u bestelt in de NVBS-webwinkel op www.nvbswinkel.com. Betaling kan daarbij via iDEAL of eigen bankoverschrijving. Vermeld bij bankoverschrijving ons 4-cijferig ordernummer. U kunt ook bestellen door per artikel het bedrag over te maken op IBAN: NL88 ABNA 0542 0799 84 en BIC ABNANL2A van NVBS Winkel met vermelding van het artikelnr. Sinds de invoering van het IBAN nummer geeft de bank niet meer uw adresgegevens door. Dat betekent veel extra werk voor onze vrijwilligers, kans op fouten en voor u, vertraging in de afhandeling. We verzoeken u daarom om bij iedere bestelling op de overschrijving uw lidmaatschapsnummer en het complete afleveradres te vermelden.
Bestellingen vanuit het buitenland uitsluitend in Euro's. Bij betaling in Euro's binnen de EU zijn er geen extra bankkosten, anders plus 5 Euro bankkosten. Verzendkosten naar een adres buiten Nederland op aanvraag.

Informatie en Reclames

Informatie en reclames

Bij de NVBS Winkel zijn ongeveer dertig medewerkers actief. Ieder heeft een eigen taak en heeft daardoor slechts een gedeelte van het assortiment boeken, DVD′s en dergelijke of administratie in zijn beheer. Daarom vragen wij uw begrip er voor dat beantwoording van vragen of het reageren op opmerkingen enige tijd in beslag kan nemen. Wij zullen u echter wel bevestigen dat wij uw bericht hebben ontvangen.

Informatie kan worden verkregen hetzij
 • Schriftelijk: NVBS Winkel, Postbus 1384, 3800 BJ Amersfoort of
 • per e-mail: nvbswinkel@nvbs.com
 • Telefonisch (alleen tijdens openingstijden): (033) 4621890.

 • Voor artikelen die niet in voorraad zijn en buiten Europa moeten worden besteld, geldt in het algemeen een levertijd van circa drie maanden.

  Contact

  E-mail

  nvbswinkel@nvbs.com

  Postadres

  Postbus 1384
  3800 BJ Amersfoort

  Telefoon

  033-4621890
  (tijdens openingstijden)

  Openingstijden Winkel NVBS Centraal

  De winkel in NVBS Centraal is geopend is geopend op de eerste, derde en bij voorkomen vijfde zaterdag van de maand van 12.00 tot 16.00 uur en op de derde donderdagavond van 19.00 tot 21:00 uur.

  De eerstvolgende openingsdagen zijn:
  • 18 februari 2016: avondopening (19-21 uur)
  • 20 februari 2016: middagopening (12-16 uur)
  • 5 maart 2016: middagopening (12-16 uur)
  • 17 maart 2016: avondopening (19-21 uur)
  • 19 maart 2016: middagopening (12-16 uur)
  • 2 april 2016: middagopening (12-16 uur)
  • 16 april 2016: middagopening (12-16 uur)
  • 21 april 2016: avondopening (19-21 uur)

  Aanwezigheid beurzen en manifestaties

  De NVBS Winkel is - in samenwerking met P&R van de NVBS - geregeld aanwezig op beurzen, manifestaties of open dagen op railgebied.

  De komende maanden is de NVBS Winkel te vinden bij de volgende evenementen:
  • 19 februari 2016: Rail 2016; Expo Houten, Industriegebied Doornkade, Meidoornkade 17, Houten; 10 tot 17 uur
  • 20 februari 2016: Rail 2016; Expo Houten, Industriegebied Doornkade, Meidoornkade 17, Houten; 10 tot 17 uur
  • 21 februari 2016: Rail 2016; Expo Houten, Industriegebied Doornkade, Meidoornkade 17, Houten; 10 tot 17 uur

  Locatie

  De NVBS Winkel is gevestigd in het complex van station Amersfoort, Stationsplein 43 -2. U vindt de locatie aan de stadszijde van de hoofduitgang. Komt u met de trein, neem dan de uitgang links in de stationshal en dan bij nr. 43 naar binnen en aanbellen. U kunt met de trap of lift naar etage -2.

  De winkel is ook bereikbaar met veel stads- en streekbuslijnen.
  • Stadslijnen 1-7, 10-12
  • Streeklijnen 52, 56, 70, 74, 76-78, 80, 82, 101S, 102S, 103, 112

  Toegang

  De winkel is toegankelijk voor NVBS-leden op vertoon van een geldig bewijs van lidmaatschap. Ook leden van de Nederlandse Vereniging van Modelbouwers (NVM) en de Deutsche Gesellschaft für Eisenbahngeschichte (DGEG) hebben op vertoon van hun lidmaatschapskaart toegang tot de NVBS Winkel.

  Bestuur

  Bij de NVBS Winkel zijn ongeveer 30 leden actief als medewerker.

  Het bestuur bestaat uit de volgende personen:
  • K.T. (Karel) Hoorn (beheerder)
  • P.E. (Paul) Muré (secretaris)
  • R.J.A. (Rob) Brood (penningmeester)
  • R. (Richard) Rood (assistent penningmeester)
  • P.J.W.M. (Peter) Doove (tweedehands)
  • J.N. (Jan) van Hartesveldt (bestuurslid)