Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

Reisprogramma tweede helft 2017

Login

Lidnummer:
Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten of eerste login? haal uw wachtwoord op.
Geen lid? Word lid.
Vragen? Mail de helpdesk.

Links


Activiteiten

Verslagen

Zie de verslagen uit de jaren:

2017   2016   2015   2014   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   2001   2000   1999  

Statuten en reglementen

Statuten en reglementen SNE

Aankondiging

Reisprogramma tweede helft 2017

Het is een goede gewoonte om halverwege het jaar het reisprogramma van de Stichting NVBS-Excursies te actualiseren. Onderstaand treft u dan ook alle excursies aan die voor het tweede halfjaar op de rol staan. Daarbij zijn enkele bestemmingen of reisperiodes gewijzigd. U kunt pas boeken als de aankondiging op deze website of in ‘Op de Rails ’is verschenen. Genoemde prijzen en data zijn onder voorbehoud.

Meerdaagse reizen
Tussen donderdag 7 en zaterdag 16 september is het tijd voor de 10e Flexreis naar Lyon. U kent de formule: één hotel, een snelle heen- en terugreis en veel vrije tijd. Er staan drie excursie op het programma: twee op het smalspoor tussen Saint-Jean-de-Muzols en Lamastra en tussen Raucoules en Saint-Agreve en een op de normaalsporige museumlijn van de Chemin de Fer du Haut-Forez tussen Estivareilles en La-Chaise-Dieu. Een facultatieve excursie bij de Train à vapeur de Cevennes, een rondrit met TER-treinen naar Grenoble en Valence en een aantal vrije dagen maken de reis af. Inschrijven kan vanaf 15 juni via de webwinkel van de SNE, voor leden komt een gedeelde tweepersoonskamer op € 1200 uit.

De 50e verjaardag van de Duitse Gesellschaft für Eisenbahngeschichte DGEG is aanleiding om van donderdag 28 september tot maandag 2 oktober in Neustadt an der Weinstrasse een groot feest met de tenderstoomlocomotieven T3 bij te wonen en mee te reizen met stoomritten tussen Neustadt en Elmstein. Op de heenreis wordt een uitstapje naar Strasbourg gemaakt en op de terugreis wordt nog een excursie gepland. Inschrijven is mogelijk na publicatie van de reis in augustus.

Er is veel belangstelling voor een Verre Reis naar Iran, maar veel reizigers in spe hebben aangegeven het land liever in het voorjaar van 2018 te bezoeken. Voor de SNE is dit reden om de reis dit jaar niet meer te laten plaatsvinden, maar de pijlen te richten op april 2018. Zij die zich als belangstellenden hebben geregistreerd worden periodiek via de mail op de hoogte gehouden. De tweede nieuwsbrief verschijnt in juni 2017. Ook belangstelling? Stuur dan een mailbericht naar ronald.bokhove@nvbs.com.

Dagexcursies
We gaan weer op zoek naar restanten van verdwenen spoorlijnen. Op de zaterdagen 19 augustus en 2 september is Zeeland aan de beurt, om precies te zijn Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen. Reken op veel voormalige stationsgebouwen, dijkcoupures waar de rails nog niet verdwenen zijn, wandelpaden met vergeten dwarsliggers en een spoorviaduct als monument. Met een historische bus en een motorwagen van de SGB doorkruisen wij het Zeeuwse land. De deelnemersprijs bedraagt € 52 en inschrijven kan vanaf 1 juli via de webwinkel van de SNE.

De Buffels verdwijnen van het spoor. Hoewel de DM‘90 niet tot het favoriete materieel van veel liefhebbers behoort, is een afscheid op zijn plaats: het is het laatste dieselmaterieel van NS. Op een nog nader te bepalen zaterdag in oktober trekken we er vanuit Zwolle met twee stellen op uit voor een waardig einde.

Het eerste NVBS Rail Puzzel Event komt er aan! De speurtocht stond voor augustus op het programma, maar alle goeds heeft zijn tijd nodig en op een novemberzondag gaat het dan echt gebeuren en kunnen jong en oud laten zien dat ze net wat slimmer zijn dan andere deelnemers in hun poging de eindbestemming zo snel mogelijk te bereiken. Kinderen, kleinkinderen, ouders en grootouders zijn van harte welkom, maar ook anderen mogen meedoen!

In november is een tramexcursie naar het nabije buitenland gepland. We twijfelen nog tussen Keulen/Bonn en Charleroi. Met een Oliebollenrit per trein sluiten we het reisjaar 2017 af.

Reisprogramma 2018
Op zaterdag 2 december 2017 vindt in NVBS Centraal de presentatie van het reisprogramma 2018 plaats. Noteer de datum vast in uw agenda en kom naar Amersfoort. Meer informatie ontvangt u komend najaar.

Graag tot ziens!
We hopen u te ontmoeten tijdens een van onze excursies of tijdens de informatiebijeenkomst op 2 december. Graag tot ziens bij de SNE, want met gelijkgestemden op pad heeft zijn meerwaarde!

FotoGegevens

Organisatie

Stichting NVBS - Excursies

Reisdatum


Aanmelding


Contactpersoon

Ronald Bokhove