Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

Afdeling Zuid-Limburg

Links

Vereniging
Activiteiten

Agenda

Programma

vrijdag 14 november 2014, Schin op Geul

NMBS 1980 – 1983

Wederom een digitale foto presentatie van Bart,van ’t Grunewold

Het begin van de jaren tachtig van de vorige eeuw stonden voor de Belgische Spoorwegen (NMBS) in het teken van modernisering. Op velerlei gebied veranderde het aanzien van de NMBS drastisch. Er werd veel nieuw materieel in dienst gesteld, zoals de locomotieven van de reeks 27 en de treinstellen ’Break AM 80’,maar ook werd afscheid genomen van materieel, zoals van de locs van de reeksen 28 en 29 en de dieseltreinstellen van de reeks 40. Meest opvallend was nog wel de invoering van de nieuwe huisstijl, die het nog tot voor enkele jaren geleden heeft volgehouden. Het klassieke groen van de locomotieven, treinstellen en rijtuigen werd in rap tempo vervangen door geel, blauw en rood, waarbij de NMBS nog lang heeft gezocht naar de uiteindelijke uitvoering van deze nieuwe huisstijl. In deze tijd van veranderingen reisde Bart van ’t Grunewold een aantal malen naar België om alles op foto vast te leggen, Vanavond, ruim dertig jaar later, neemt hij ons mee terug in de tijd naar het land van onze zuiderburen. De Luxemburgse spoorwegen CFL zullen hierbij ook worden bezocht. Laat u verrassen door een verscheidenheid aan materieeltypen en kleuren, in een landschap van de Noordzeekust tot diep in de Ardennen.

NMBS-loc 6069 bij Dave met een trein van Namur naar Dinant, 9 juli 1981.

Contact

E-mail

ZuidLimburg@nvbs.com

Voorzitter

S. Rameckers,
Baanweg 1,
6305PH Schin op Geul.
Tel: 043-4599191

Secretaris

H. Dam,
Emmastraat 14,
6431CW Hoensbroek.
Tel: 045-5224038

Bijeenkomsten

De afdeling Zuid-Limburg van de vereniging NVBS bestrijkt ongeveer het gebied tot en met Roermond. Hier wonen ruim 100, van de plm. 6000 leden, landelijk gezien.
Er wonen ook enkele leden over de grens met België en Duitsland. Voor de leden is er een maandelijks tijdschrift "¯Op de Rails"¯ en is er ook een adressenlijst van de sectie beschikbaar!
NVBS heeft een internetadres: www.nvbs.com

In principe is er elke tweede vrijdag van de maand een bijeenkomst in Restaurant Station Schin op Geul gelegen aan de Baanweg 1. (exploitant Sef Rameckers, tel. 043-4599191) waarbij interessante spoorse zaken middels dia- en filmavonden gepresenteerd worden.
De avond begint om 19.30 u. en eindigt
rond 22.30 u.
Tussendoor is een pauze ingelast voor het nuttigen van een consumptie. Er wordt een bijdrage van €2,50 per bijeenkomst gevraagd van de leden. Hier van wordt de zaalhuur betaald en worden de kosten voor sprekers gedekt. Aanbiedingen van presentaties, bij voorkeur door sprekers uit de eigen sectie dan wel regio Limburg, zijn welkom. In juli en augustus zijn geen bijeenkomsten gepland.

Wij willen graag op tijd met de presentatie beginnen en vragen wij U daarom beleefd op tijd aanwezig te zijn!

U bent en kent een spoorweg of tramliefhebber die geen bezoeker is van de bijeenkomsten van de NVBS? Kom gerust voor een interessante avond naar Schin op Geul waarvoor U van harte uitgenodigd bent!

Bereikbaarheid

De treinen naar Maastricht vanuit Schin op Geul vetrekken om 58 minuten voor het uur en om 28 minuten over het uur en naar Heerlen vetrekken deze om 2 minuten en 32 minuten over het uur.
Wij bieden u altijd de gelegenheid om in het Station te wachten als de trein net iets eerder is vertrokken als dat de dia/ filmvoorstelling wordt beëindigd. U hoeft dus niet na afloop buiten op uw volgende aansluiting te wachten!

Locatie


Locaties NVBS weergeven op een grotere kaart

QR-Code

Scan deze QR-code om onze agenda te bereiken op je smartphone:

(www.nvbs.com/zuidlimburg)

Overige pagina’s

Toon alle programma’s van de afdeling Zuid Limburg