Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

Afdeling Zuid-Limburg

Login

Lidnummer:
Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten of eerste login? haal uw wachtwoord op.
Geen lid? Word lid.
Vragen? Mail de helpdesk.

Links

Vereniging
Activiteiten

Agenda

Programma

vrijdag 11 december 2015

SBB Historic gaat met de “Krokodil” naar Zweden

Digitale fotopresentatie en filmfragmentjes gepresenteerd door Sef Rameckers

Naar aanleiding van een aanvraag c.q. het verzoek van de Zweedse Spoorwegen aan de directie van SBB Historic in 2013, betreffende het spoorwegfeest in Gävle ‘100 jaar elektrische Tractie in Zweden’ in 2015 om de Zwitserse Krokokodil deel te laten nemen aan dit spoorwegevenement, heeft de directie van Historic, na veel wikken en wegen, hiermee ingestemd. De reden van de Zweedse spoorwegen om dit verzoek in te dienen bij SBB Historic, waren als volgt onderbouwd: Sinds de bouw van de Zwitserse Krokodil in miniatuur door de firma Märklin, ‘nog steeds geldt als de Koningin onder de Locomotieven in de spoorweg modelbouw’, waarvan er reeds 100 duizenden wereldwijd zijn verkocht. En nog steeds door Märklin worden gemaakt. De diverse varianten, zowel in spoor Z, N, HO en spoor 1 hebben op de Zweedse spoorwegliefhebbers een grote indruk gemaakt!
Veel spoorwegliefhebbers in Zweden hebben ook een model van deze machtige locomotief, ondanks dat ze de machine nog nooit in het “echt" gezien hadden!
Een gegronde reden voor SBB Historic om aan dit verzoek gehoor te geven!

In 2015 was het dan ook zover. Op 25 augustus 2015, vertrok de Krokodil voor drie weken naar Zweden wat een reis werd met veel ups en downs! Van de thuisbasis Olten waar zij een onderkomen heeft in het Depot van team 10439 Historische Loks, verliep de reis via Basel, Ludwigshafen, Erfurt, Berlijn, Polen en per boot over de Baltische zee naar Scandinavië met als eindbestemming Gävle, maar helaas het liep allemaal anders dan gepland en verwacht!
Zoals u allen inmiddels wel weet werd ik als medewerker en lid van SBB Historic nauw betrokken bij deze reis, zij het niet dat ik “onze Krokodil “ heb mogen begeleiden.Via de mail en een speciale weblog werd ik persoonlijk door onze collega’s geïnformeerd en bestookt met foto’s van deze wel heel bijzondere reis!
Ik wil u dan ook uitnodigen om u te laten genieten van een geweldige fotopresentatie en filmfragmenten !

Contact

E-mail

ZuidLimburg@nvbs.com

Voorzitter

S. Rameckers,
Baanweg 1,
6305PH Schin op Geul.
Tel: 043-4599191

Secretaris

H. Dam,
Emmastraat 14,
6431CW Hoensbroek.
Tel: 045-5224038

Bijeenkomsten

De afdeling Zuid-Limburg van de vereniging NVBS bestrijkt ongeveer het gebied tot en met Roermond. Hier wonen ruim 100, van de plm. 6000 leden, landelijk gezien.
Er wonen ook enkele leden over de grens met België en Duitsland. Voor de leden is er een maandelijks tijdschrift "ťOp de Rails"ť en is er ook een adressenlijst van de sectie beschikbaar!
NVBS heeft een internetadres: www.nvbs.com

In principe is er elke tweede vrijdag van de maand een bijeenkomst in Restaurant Station Schin op Geul gelegen aan de Baanweg 1. (exploitant Sef Rameckers, tel. 043-4599191) waarbij interessante spoorse zaken middels dia- en filmavonden gepresenteerd worden.
De avond begint om 19.30 u. en eindigt
rond 22.30 u.
Tussendoor is een pauze ingelast voor het nuttigen van een consumptie. Er wordt een bijdrage van €2,50 per bijeenkomst gevraagd van de leden. Hier van wordt de zaalhuur betaald en worden de kosten voor sprekers gedekt. Aanbiedingen van presentaties, bij voorkeur door sprekers uit de eigen sectie dan wel regio Limburg, zijn welkom. In juli en augustus zijn geen bijeenkomsten gepland.

Wij willen graag op tijd met de presentatie beginnen en vragen wij U daarom beleefd op tijd aanwezig te zijn!

U bent en kent een spoorweg of tramliefhebber die geen bezoeker is van de bijeenkomsten van de NVBS? Kom gerust voor een interessante avond naar Schin op Geul waarvoor U van harte uitgenodigd bent!

Bereikbaarheid

De treinen naar Maastricht vanuit Schin op Geul vetrekken om 58 minuten voor het uur en om 28 minuten over het uur en naar Heerlen vetrekken deze om 2 minuten en 32 minuten over het uur.
Wij bieden u altijd de gelegenheid om in het Station te wachten als de trein net iets eerder is vertrokken als dat de dia/ filmvoorstelling wordt beëindigd. U hoeft dus niet na afloop buiten op uw volgende aansluiting te wachten!

Locatie


Locaties NVBS weergeven op een grotere kaart

QR-Code

Scan deze QR-code om onze agenda te bereiken op je smartphone:

(www.nvbs.com/zuidlimburg)

Overige pagina’s

Toon alle programma’s van de afdeling Zuid Limburg