Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

Afdeling Zuid-Limburg

Links

Vereniging
Activiteiten

Agenda

Programma

vrijdag 26 september 2014, Schin op Geul

Erts en Goederen en Personenvervoer in Midden en Zuid Duitsland

Een beamer-presentatie door Henk Dam

Op uitnodiging van zijn (spoor) vriend Ruud Kohlen is Henk menig keer onder weg geweest om interessante spoorwegtrajecten en o.a het erst, goederenverkeer en personentreinen in het bergachtige „Spessart“ te fotograferen. De spoorhelling die bij het station Laufach begint en de 5.4 km lange stijging-aftakking is van de Main-Spessart-Bahn, tussen deze plaats en de Schwarzkopftunnel vlak bij Heigenbrücken, heeft een gemiddelde stijging van 20 ‰, welke het opdrukken van zware goederentreinen met e-loks van het type151 noodzakelijk maakt! Met 365 treinen per dag is de belasting van het traject zoals door de Deutsche Bahn aangegeven wordt tot aan het maxium bereikt.Vorig jaar is begonnen met de bouw van een nieuw. tracé van ruim 8 km en het boren van een nieuwe tunnel,wat ruim 2 jaar gaat duren en welke uiteindelijk maar enkele minuten tijdwinst zal opleveren bij de in dienststelling voor het treinverkeer. We zien ook de gigantische bouwwerkzaamheden ook opnames welke bij de spoorwegtrajecten Neurenberg- Regensburg en Würzburg- Karlstadt zijn gemaakt.

Contact

E-mail

ZuidLimburg@nvbs.com

Voorzitter

S. Rameckers,
Baanweg 1,
6305PH Schin op Geul.
Tel: 043-4599191

Secretaris

H. Dam,
Emmastraat 14,
6431CW Hoensbroek.
Tel: 045-5224038

Bijeenkomsten

De afdeling Zuid-Limburg van de vereniging NVBS bestrijkt ongeveer het gebied tot en met Roermond. Hier wonen ruim 100, van de plm. 6000 leden, landelijk gezien.
Er wonen ook enkele leden over de grens met België en Duitsland. Voor de leden is er een maandelijks tijdschrift "¯Op de Rails"¯ en is er ook een adressenlijst van de sectie beschikbaar!
NVBS heeft een internetadres: www.nvbs.com

In principe is er elke tweede vrijdag van de maand een bijeenkomst in Restaurant Station Schin op Geul gelegen aan de Baanweg 1. (exploitant Sef Rameckers, tel. 043-4599191) waarbij interessante spoorse zaken middels dia- en filmavonden gepresenteerd worden.
De avond begint om 19.30 u. en eindigt
rond 22.30 u.
Tussendoor is een pauze ingelast voor het nuttigen van een consumptie. Er wordt een bijdrage van €2,50 per bijeenkomst gevraagd van de leden. Hier van wordt de zaalhuur betaald en worden de kosten voor sprekers gedekt. Aanbiedingen van presentaties, bij voorkeur door sprekers uit de eigen sectie dan wel regio Limburg, zijn welkom. In juli en augustus zijn geen bijeenkomsten gepland.

Wij willen graag op tijd met de presentatie beginnen en vragen wij U daarom beleefd op tijd aanwezig te zijn!

U bent en kent een spoorweg of tramliefhebber die geen bezoeker is van de bijeenkomsten van de NVBS? Kom gerust voor een interessante avond naar Schin op Geul waarvoor U van harte uitgenodigd bent!

Bereikbaarheid

De treinen naar Maastricht vanuit Schin op Geul vetrekken om 58 minuten voor het uur en om 28 minuten over het uur en naar Heerlen vetrekken deze om 2 minuten en 32 minuten over het uur.
Wij bieden u altijd de gelegenheid om in het Station te wachten als de trein net iets eerder is vertrokken als dat de dia/ filmvoorstelling wordt beëindigd. U hoeft dus niet na afloop buiten op uw volgende aansluiting te wachten!

Locatie


Locaties NVBS weergeven op een grotere kaart

QR-Code

Scan deze QR-code om onze agenda te bereiken op je smartphone:

(www.nvbs.com/zuidlimburg)

Overige pagina’s

Toon alle programma’s van de afdeling Zuid Limburg